Sari la conținut

Klaus Iohannis: Pot să vă garantez că va exista o dezbatere

 

Iohannis a precizat, la Kiss FM, că încă de la începutul campaniei electorale a afirmat că îşi doreşte o dezbatere cu Victor Ponta şi că o astfel de dezbatere este importantă.

„Voi folosi şi ziua de azi şi cea de mâine pentru a încerca să îl conving pe Victor Ponta, pe cei care îl consiliază sau îl împing din spate, să existe o dezbatere", a mai spus Iohannis.

Despre percepţia că s-ar feri de o confruntare cu Victor Ponta, după ce i s-a oferit posibilitatea participării la cele patru televiziuni de ştiri, Klaus Iohannis a reafirmat faptul că dezbaterea trebuie să aibă loc într-un spaţiu public, pe o platformă care să fie accesibilă tuturor.

„Nu vrem să facem un spectacol. Am spus, vreau altfel de politică, fără spectacol steril şi cu soluţii. Dacă facem spectacol de dragul spectacolului şi nu de dragul dezbaterii, pentru că e totuşi vorba despre Preşedinţia României, aceste lucruri ar trebuie rezolvate şi este păcat că nu am găsit, până acum, o cale", a spus candidatul ACL.

„Nu mă las, până la urmă găsesc o soluţie şi îl fac pe Victor Ponta să accepte o dezbetere", a continuat Iohannis.

El a precizat că nu este târziu şi că până vineri o să găsească o soluţie.

„Nu am încă o soluţie, trebuie să caut în continuare un dialog, nu există un dialog. Eu voi avea grijă să existe o dezbatere", a mai afirmat Iohannis.

Întrebat cum va avea loc această confruntare, dacă nu renunţă la varianta unei dezbateri publice, Iohannis a afirmat: „Eu pot să vă garantez că va exista o dezbatere. Nu ştiu în ce format, sper în acest format pe care l-am descris. În această săptămână vă garantez că va fi. Vineri ar fi ultima zi".

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!