Mediafax: De câte ori au folosit Victor Ponta şi Klaus Iohannis cuvintele "Băsescu", "lozincă" şi "respect"

Data publicării:
Colaj Ponta - Iohannis Digi24 1 -8

 

Foto: Digi24 HD

DEZBATERE VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. Unul dintre cuvintele folosite frecvent în a doua dezbatere dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis a fost "lozincă", cel care, la prima dezbatere televizată a fost rostit doar o dată, când Victor Ponta a calificat drept "lozincă" afirmaţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia, într-o societatea democratică, fiecare cetăţean are dreptul la vot, scrie sursa citată.

În schimb, în emisiunea de miercuri seară, "lozincă" a fost utilizat în total de 9 ori, dintre care de 8 ori de către Victor Ponta. Acesta l-a folosit pentru a-şi ataca adversarul, spunând că nu vorbeşte în lozinci, că românii trebuie să ştie că „lozincile domnului Iohannis nu ajută cu nimic” sau pentru a-i transmite că tot ceea ce spune sunt lozinci.

DEZBATERE VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNISContextele în care a mai apărut cuvântul "lozincă" au mai fost: "spre deosebire de lozincile spuse de domnul Iohannis", "când vorbeşti despre lucruri clare şi serioase şi nu lozinci, îţi ajunge timpul", tratarea acordului de colaborare instituţională într-un mod "lozincard", "eu, spre deosebire de lozinci, eu am făcut lucruri".

Klaus Iohannis l-a folosit o singură dată, speculând afirmaţia premierului din seara precedentă, candidatul ACL definindu-se drept cel "care crede că votul nu este o lozincă, ci este un drept şi al celor din diaspora".

CONFRUNTARE VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. Numele preşedintelui Traian Băsescu a fost invocat tot de 12 ori, ca şi la precedenta dezbatere, tot Victor Ponta fiind cel care l-a rostit de 11 ori.

Exceptând invitaţiile de respectare a formatului emisiunii, cuvântul "respect" a fost folosit de 3 ori de Victor Ponta şi de 12 ori de către Klaus Iohannis. Ponta s-a referit la respectarea părerii contracandidatului său şi la respectarea deciziilor judecătoreşti. Iohannis a folosit acest cuvânt în relaţie cu respectarea dreptului de vot, a drepturilor în general şi a legii.

DEZBATERE VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. "Nu ştie" a fost utilizat de trei ori de către Ponta şi o dată de către Klaus Iohannis. Iohannis a spus: "Contracandidatul meu are calitatea de a vorbi despre orice, oricât, indiferent dacă ştie sau nu ştie despre ce e vorba". La rândul său, Ponta l-a acuzat pe Iohannis că "nu ştie" valoarea pensiei, legea referitoare la pensii şi că nu ştie situaţia referitoare la retrocedări.

CONFRUNTARE VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. Acuzaţii explicite de minciună a fost lansate de două ori de Ponta şi de cinci ori de Iohannis. Ponta şi-a acuzat contracandidatul că a minţit de mai multe ori în seara precedentă şi i-a spus acestuia că l-au minţit colaboratorii. În cazul lui Iohannis, acesta a reluat acuzaţia conform căreia Victor Ponta i-a minţit pe pensionari că el le va tăia pensiile, l-a acuzat pe acesta că a minţit în legătură cu retrocedările şi i-a spus în repetate rânduri că minte grosolan şi în continuu.

Potrivit aceleiaşi surse, moderatoarea a utilizat 2.620 de cuvinte. Durata intervenţiilor celor doi competitori a fost aproximativ egală, având în vedere formatul strict al emisiunii.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri