Sari la conținut

Mihai Weber, membru în comisia de control a SIE: Nu sunt motive de sesizare a comisiei în cazul „Ponta”

Mihai Weber a declarat că nu sunt motive pentru sesizarea comisiei de control a SIE din Parlament.

Deocamdată nu văd a fi argumente, pentru că este o afirmație pe care domnul președintele Băsescu o face fără să aibă un fundament în spate. Sunt acele fumigene, zic eu expirate, pe care în ultima perioadă domnul Băsescu le tot aruncă, urmând să aibă un anumit impact, dar impactul nu există”, a spus Mihai Weber, membru în comisia de control a SIE, la Digi24.

Întrebat dacă demisia lui Teodor Meleșcanu de la șefia SIE a avut legătură cu dezvăluirile președintelui, el a răspuns că „în niciun caz”.

„Este dorința domnului Meleșcanu de a candida. Nu are niciun fel de legătură. Domnul Meleşcanu consider că a făcut paşii normali şi legali de a candida pe această poziţie. Nu cred că are legătură cu ce s-a vehiculat anterior”, a adăugat Mihai Weber.

În continuare, deputatul a spus că nu crede că cineva de la SIE va fi chemat în Parlament pentru audieri, „pentru că nu sunt argumente”.

„I-a mai fost cerut un raport, pe care l-a prezentat, referitor la un alt ofiţer acoperit. S-a spus foarte bine care sunt argumentele și în momentul în care este vorba de secret de stat sunt lucruri care se pot dezvălui sau nu. În viitor nu cred că va mai fi necesară prezentarea unui raport de către conducerea comisiei”, a completat Mihai Weber, care a menționat că este lămurit cu privire la actul normativ al Guvernului care resecretiza ofiţerii în rezervă.

Citiți și:
Traian Băsescu: Traian Meleşcanu a iniţiat o HG care îi proteja pe foştii ofiţeri, semnată de V. Ponta. L-am întrebat dacă în Guvern sunt foşti ofiţeri şi nu a răspuns
JURNALUL DE SEARĂ. Teodor Meleșcanu vorbește despre relația cu Traian Băsescu și despre ofițeri acoperiți
Ministrul Justiţiei, după afirmaţiile lui Traian Băsescu: Singura situaţie de conflict cu legea era în cazul ofiţerilor care au turnat la Securitate
C. T. Popescu, despre dezvăluirea lui Traian Băsescu: „E mai slabă decât sceneta lui Turcescu”
Monica Macovei, reacţie după declaraţiile lui Traian Băsescu: Ponta trebuie să-şi retragă candidatura

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014