Momente emoţionante la Belfast. Sute de români nu au apucat să voteze, dar au celebrat prin Hora Unirii 

Data publicării:
belfast 2

 

FOTO Channah Anca - Votul în Belfast

„La ora 5 pm, ieşea din secţia de votare o persoană care se afla în faţa Ambasadei României de la ora 8 am. Foarte multă lumea a început să realizeze că nu reuşeşte să voteze în ritmul în care se înainta a hotărât să plece spre Belfast. Domnii din secţia de votare ne-au spus că au venit foarte mulţi oameni din Dublin. Şi nu ne-am mirat. Erau oameni care votaseră deja la Belfast şi s-au întors la Ambasadă să îndemne mulţimea: "Mergeţi, oameni dragi, la Belfast. Nu durează mai mult de 10 minute".

Cozi infernale și gaze lacrimogene pentru alegătorii din diaspora

M-a impresionat mobilizarea oamenilor. S-au organizat care cu maşini, care cu autocare ca să poată ajunge la vot. Ba chiar mai mult, ne-am întâlnit pe drum cu oameni care veneau din Cork. E mare lucru să faci 10 ore dus-întors de la destinaţia aceea. Să nu mai vorbim de faptul că, mulţi, la fel ca şi grupul nostru de prieteni, stăm la mai bine de 100 km distanţă de Dublin, plus drumul de acolo, la Belfast. Atmosfera a fost în genere liniştită. Din când în când cei care petrecuseră mai mult de 7 ore la coadă să voteze, au scandat "Vrem să votăm" ori au cântat Imnul Naţional al României.

Păcat de sutele de oameni din Dublin care nu au apucat să voteze. În schimb, au celebrat printr-o Horă a Unirii. De-a dreptul emoţionant”, a povestit o telespectatoare Digi24 într-un mesaj pe care ni l-a transmis în această dimineaţă.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri