Sari la conținut

Monica Macovei cere BEC prelungirea orarului de votare la secţiile din diaspora

 

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis astăzi o nouă adresă către Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate, prin care solicită prelungirea orarului secțiilor de votare unde, la ora 21.00, mai sunt oameni la coadă, așteptând să voteze.

Monica Macovei a făcut un demers similar vineri, 14 noiembrie 2014, solicitând inclusiv Guvernului să adopte o ordonanță de urgență în acest sens, pentru a elimina posibilitatea ca birourile electorale să refuze prelungirea programului de votare.

Scrisoarea transmisă Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate

„În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea alegătorilor cetățeni români din diferite orașe din străinătate, care stau la cozi imense la secțiile de votare pentru a-și exercita un drept fundamental, vă solicitsă prelungiți orarul tuturor secțiilor de vot din străinătate, pentru situația în care la ora 21.00 mai sunt oameni care nu au votat.

Ținând cont că, din informațiile primite, sunt cetățeni români care stau deja la coadă de peste 7-8 ore și nu au putut încă să voteze, este de așteptat ca la ora 21.00 în fața locurilor unde sunt amenajate secții de votare să rămână mii de oameni la coadă.

Cetățenii români aflați la coadă la secțiile de votare din străinătate nu au nicio vină pentru că procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie să le anuleze un drept fundamental”.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!