Sari la conținut

Ospăţ electoral într-o comună din Iaşi. Primarul, către săteni: "Vă puteţi strânge în braţe unii pe alţii, nimic nu vă învrăjbeşte"

„Vă puteți strânge în brațe unii cu alții, vă puteți gândi la viitorul președinte, nimic nu vă oprește și nimic nu vă învrăjbește”, a fost mesajul primarului din comuna Prisăcani pentru săteni.

Un primar împăciuitor a lăsat staff-urile celor două tabere politice să împartă deopotrivă pixuri, calendare şi pliante cu candidaţii pe care îi reprezintă.

„(Mi-a dat) o hârtie. Atât... eu ce să fac cu ea?”.

„A adus numai scris, așa, trebuia să primesc făină, zahăr, carne, dar nu a adus. Numai ne-a dat de scris”.

Am inaugurat o investiție a comunei la care au participat toate partidele, ați văzut foarte bine, și unii și alții au vorbit cu electoratul, și-au făcut propagandă reciproc, unii mai mult, alții mai puțin”, a declarat Constantin Chirilă, primarul comunei Prisăcani.

Localnicii au fost invitați și la o petrecere. Au primit mâncare și băutură la discreție și au ascultat muzică populară. Oamenii admit că masa ar putea avea legătură cu campania electorală, dar sustin că asta nu le va influența votul.

„C-am pus steaguri la primărie, c-am pus la școală, am pus de colo-colo, dar oamenii între ei zic: ia-le banii, băutura și votează tot cu cine știi, că omul când intră acolo nu mai știi ce face, e treaba lui”.

„Oamenii au în suflet pe cine o să voteze și nu le mai schimbă în niciun fel gândirea nici petrecerea, nici muzica”

În localitate există încă persoane care nu știu nici măcar cine candidează sau pentru ce funcție.

„Ce se votează?

Să vedem ce și cum.

Nu știți?

Nu știu.

Dar ce campanie electorală este asta?

Nu știu, că sunt bătrân.

Și o să mergeți la vot?

Da, cum să nu mergem. Duminică, nu?

Dar eu de unde să știu ce se mai votează, noi suntem bătrâni. Nu știm ce se votează.

Păi cine candidează?

Păi cine, sunt vreo 2-3 care candidează”

În ultima săptămână de campanie electorală în județul Iași vor avea loc mai multe manifestări de susținere pentru cei finaliştii prezidenţialelor.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!