Sari la conținut
News Alert

Procurorul general: Dacă plângerea Monicăi Macovei îndeplineşte condiţiile legale, se va începe urmărirea penală 

 

"Potrivit Codului de procedură penală, în situaţia în care plângerea, modul de sesizare îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, urmărirea penală cu privire la faptă se începe în temeiul legii ca în cazul oricărei plângeri, oricărui dosar penal vor fi efectuate acte de urmărire penală. Vor fi administrate probe şi pe baza probelor se va stabili dacă cele sesizate în plângere se confirmă sau nu", a spus Tiberiu Niţu, referitor la plângerea depusă de Monica Macovei, care solicită "anchetarea de urgenţă" a lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici şi a preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate.

Monica Macovei: Am depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Victor Ponta

Niţu a precizat că plângerea de află, momentan, la registratura Parchetului instanţei supreme.

"În funcţie de competenţa materială, după calitatea persoanei această plângere va fi direcţionată la unitatea de parchet competentă, în speţă Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului instanţei supreme", a adăugat procurorul general al României.

Monica Macovei a declarat, miercuri, că a depus la Parchetul General o plângere penală şi un denunţ penal prin care solicită "anchetarea de urgenţă" a lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici şi a preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate pentru organizarea turului I al alegerilor prezidenţiale în diaspora. Macovei a invocat trei articole din Codul penal, referitoare la împiedicarea drepturilor electorale, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!