PROTESTELE românilor din străinătate. Reacția Ministerului de Externe

Data publicării:
vot anglia

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Ministerul Afacerilor Externe s-a conformat deciziei BEC privind încheierea procesului electoral, conform legii, la orele 21.00, inclusiv în privinţa votului exprimat în străinătate. În aceste condiţii, atât membrii birourilor secţiilor de votare cât şi şefii de misiuni diplomatice şi consulare şi membrii acestora au obligaţia de a respecta întru totul deciziile BES, respectiv BEC”, arată MAE într-un comunicat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În mod regretabil, în câteva cazuri cetăţenii care, până la ora 21.00 nu au reuşit să îşi exercite votul în străinătate, fac presiuni asupra conducerii misiunilor diplomatice pentru continuarea procesului de votare. Ministerul Afacerilor Externe constată că acestor solicitări nu li se poate da curs întrucât aceasta ar reprezenta o încălcare directă a prevederilor legale. În acest context, MAE informează cu privire la situaţia tensionată de la Ambasada României de la Paris unde, pentru menţinerea ordinii publice şi securităţii în perimetrul şi incinta misiunii diplomatice a fost solicitată asistenţa instituţiilor abilitate ale statului francez”, mai spune MAE.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Vot cu SCANDAL în DIASPORA

În plus, românilor din diaspora le se recomandă să respecte deciziile de la Bucureşti.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. MAE adresează rugămintea cetăţenilor români din străinătate de a da dovadă de înţelegere şi le recomandă să adopte o atitudine de respect faţă de deciziile autorităţii electorale din România precum şi faţă de normele locale ale statului în care se află”, se arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri