REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. 10% din români au votat pe liste suplimentare. Locurile în care i-au depășit pe cei de pe listele permanente

Data publicării:
turism electoral

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Secţia de votare din satul Ostrovu Mare a fost duminică obiectiv turistic. Maşini sau microbuze înmatriculate în Gorj sau chiar Bihor au venit în localitate.

Această plimbare se regăsește pe listele suplimentare: 100 de nume până la prânz. Preşedintele secţiei de votare nu are o explicaţie:

„Cei din Gorj să voteze tocmai la Ostrov... Nu pot să le interzic, vă daţi seama”, spune acesta.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Aceeaşi situaţie şi la cealaltă secţie din apropierea punctului de trecere a frontierei Porţile de fier 2.

Eu nu am să le îngrădesc dreptul la vot. Fac declarație pe propria răspundere, e treaba lor ce fac mai departe”, spune Eugen Sandu, preşedintele secţiei de votare.

Asfel, în timp ce pe listele permanente votaseră 24 de alegători, pe listele suplimentare erau deja 186.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Până la ora 13, prin punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier 2 au trecut doar 64 de persoane, în timp ce pe listele suplimentare de la cele două secții de votare din apropierea graniței au votat aproape 300 de oameni.

În comuna Chiajna, numărul votanţilor de pe listele suplimentare a fost aproape egal cu cel de pe listele permanente. Judeţul Ilfov este în fruntea clasamentului la votul pe liste suplimentare. Până la ora 16.00, votaseră pe astfel de liste peste 35.000 de oameni.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Suspiciuni de turism electoral şi în Bacău, în comuna Sănduleni.

Cu un microbuz şcolar au venit localnici din comuna vecină, aflată la cinci kilometri distanţă de secţia de votare. Pe listele suplimentare din Sănduleni au votat 82 de persoane până la ora 16, aproape tot atâţia cât sunt pe listele permanente.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri