Sari la conținut

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Calcule pentru turul II. Cine pe cine ar putea susţine

 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Conform ultimelor date furnizate de Biroul Electoral Central, Victor Ponta mai are nevoie de mai puţin de 10 procente pentru a ajunge preşedinte. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va decide zilele acestea cui va da voturile în turul decisiv. Cel mai probabil nu lui Klaus Iohannis. Chiar şi cu voturile primite de la Călin Popescu Tăriceanu, tot nu ar fi suficient pentru ca Victor Ponta să ajungă Preşedinte.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. UDMR, partid aflat la guvernare, ar putea să-l sprijine pe Victor Ponta. Dar există şi o altă posibilitate: liderii Uniunii pot să îndemne electoratul să voteze după propria conştiinţă, îndemn pe care l-au făcut şi în trecut.

Cu aceste susţineri, Victor ar mai avea nevoie de doar câteva procente pentru a atinge pragul de 50 la sută plus 1. Iar aceste procente ar putea veni de la PPDD, partid cu care PSD are un protocol parlamentar şI local.

Calculele PSD pentru turul II:

Victor Ponta + C. P. Tăriceanu + UDMR + PPDD

40,33% + 5,40 + 3,50% + 3,99 %

...........................................................................

Total: 53,22% din voturi

(sursa: BEC)

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  De partea cealaltă, Klaus Iohannis nu va avea o luptă uşoară în turul decisiv. Are nevoie de 20 de procente pentru a-l învinge pe Victor Ponta.

Elena Udrea ar putea să îşi îndemne electoratul să susţină candidatul ACL.

La fel ar putea face şi Monica Macovei.

Cu toate acestea, nu ar fi de ajuns pentru ca liderul ACL să ajungă La Cotroceni. Cu voturile celor două doar recuperează diferenţa dintre el şI Victor Ponta. Rămâne de văzut acum ce va face PRM.

Calcule ACL pentru turul II:

Klaus Iohannis + Elena Udrea + Monica Macovei

30,44% + 5,18% + 4,46%

.....................................................................................

Total: 40,08% din voturi

(sursa: BEC)

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!