Sari la conținut

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cum a fost umilită o persoană cu dizabilităţi, cercetător în biofizică, la secţia de votare  

Cum a fost umilită o persoană cu dizablilităţi, cercetator în biofizică, la secţia de votare  

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Adina Milac a trecut prin momente stânjenitoare înainte să îşi aleagă preşedintele. În urmă cu şase luni, la alegerile europarlamentare, nu a reuşit să voteze, din cauză că secţia de care aparţine este amenajată la primul etaj al unei şcoli. Femeia, imobilizată în scaun cu rotile, nu a putut urca şi a cerut să fie ajutată să voteze la parterul clădirii, însă nu i s-a permis, pe motiv că, potrivit legii, voturile se pot exprima fie în cabina de votare, fie în urna mobilă, în urma unei solicitări făcute cu 24 de ore înainte.

Cercetătorul în biofizică nu a renunţat. S-a prezentat şi acum în faţa şcolii, iar situaţia s-a repetat.

Secţia de votare nu are rampă şi eu sunt la etajul unu, din nou”, a precizat Adina Milac. Abia după ce mai mulţi votanţi au intervenit, repezentanţii secţiei de votare au luat-o în seamă pe femeie.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele secţiei de votare i-a transmis femeii că îi va trimite urna mobilă la parterul clădirii. După o oră de aşteptare, urna încă nu ajunsese iar explicaţia a fost aceeaşi: nu a depus o cererere cu o seară înainte.

În condiţiile acestea, Adina Milac s-a văzut nevoită să accepte să fie dusă pe braţe până în secţia de votare. „Nu asta e soluţia. Ei s-au chinuit efectiv, pentru că şi căruciorul este greu şi eu am o greutate şi scările sunt înguste. Se pare că foarte greu se schimbă lucrurile şi atitudinile”, a adăugatAdina Milac.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Femeia spune că nu a vrut să ceară urna mobilă pentru că nu se consideră o persoană imobilizată, ci una care se poate deplasa prin propriile forţe.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Pe aceeași temă