REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Liga studenţilor din străinătate cere sancţionarea celor implicaţi în organizarea alegerilor în diaspora

Data publicării:
londra 4-1

 

FOTO Georgiana Socianu 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. LSRS şi Fundaţia Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR) îşi exprimă, într-un comunicat de luni, "profunda indignare şi îngrijorare faţă de modul în care s-a desfăşurat primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie".

Victor Ponta: Corlățean garantează cu funcția, dacă un singur cetățean din diaspora nu va putea să voteze în 16 noiembrie

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Liga susţine că a primit numeroase sesizări din partea membrilor şi voluntarilor din toată lumea cu privire la organizarea deficitară a procesului de votare.

"Considerăm că este dincolo de orice limită de admisibilitate ca mii de cetăţenii ai României să nu îşi poată exercita dreptul democratic de a vota liber, civilizat şi decent oriunde s-ar afla. Mii de români care s-au prezentat la urne nu au reuşit să îşi exprime opţiunea de vot din cauza organizării defectuoase a procesului electoral", se arată în comunicat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit celor două organizaţii, dreptul la vot este garantat prin Constituţie tuturor cetăţenilor României, iar încălcarea lui "este un act deosebit de grav, care contravine statului de drept şi principiilor democratice pe care România le-a câştigat cu enorme sacrificii acum un sfert de secol". "Facem pe această cale un apel către toate instituţiile abilitate să facă de urgenţă o evaluare obiectivă a cauzelor situaţiilor create în întreaga lume şi să prezinte publicului larg, în termen de 24 de ore, rezultatele complete ale acestei analize. Solicităm totodată ca cei responsabili să fie traşi la răspundere în cel mai scurt timp, conform legilor în vigoare", se mai menţionează în comunicat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Organizaţiile mai cer ca pentru al doilea tur al alegerilor fiecare secţie de votare să prezinte o evaluare realistă a prezenţei la vot din 2 noiembrie şi să suplimenteze personalul şi resursele aferente procesului electoral, astfel încât fiecare cetăţean român să îşi poată exercita dreptul la vot cât mai aproape de comunitatea unde se afla.

"Totodată, solicităm Ministerului Afacerilor Externe şi instituţiilor abilitate să suplimenteze numărul secţiilor de votare din străinatate şi să facă publică, cu cel puţin o săptămână înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, lista completă a secţiilor de votare. În calitate de observatori neutri şi imparţiali, ne angajăm să sprijinim în continuare şi prin toate demersurile posibile organizarea acestor alegeri şi să monitorizam atent desfăşurarea lor", mai spun semnatarii comunicatului.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri