Sari la conținut

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Strategii pentru turul II: ofensiva PSD vs ACL

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Social-democrații și aliații lor caută să-i asigure lui Victor Ponta un avans cât mai mare în turul doi, inclusiv prin recuperarea fiefurilor pierdute în turul întâi. În tabăra ACL se caută „glonțul de argint", în paralel cu eforturile liderilor locali de a-și convinge proprii aleși locali să nu mai facă noncombat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Prezidențiabilii, eforturi pentru recuperarea fiefurilor pierdute în teritoriu

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale au consemnat o împarțire regională. Candidatul PSD Victor Ponta a confirmat în fiefurile considerate social-democrate de ani buni, precum Dobrogea, Oltenia, Moldova și Muntenia. La București, social-democrații au fost victorioși în cinci din cele șase sectoare. În tabara ACL, Transilvania și Banat au constituit bazinul electoral pro-Klaus Iohannis prin definiție.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Două Românii pentru două tururi de scrutin

Cu roșu judetele unde a castigat si sectoarele unde a castigat Ponta: Arges, Bacau, Botoșani, Braila, Buzau, Caraș, Calarași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, primele cinci sectoare ale Capitalei. Cu albastru cele unde a castigat Iohannis : Alba, Arad, Bihor, Bistrița, Brașov, Cluj, Maramureș, Mureș, Salaj, Sibiu, Timiș, Sectorul 6 al Capitalei, Diaspora. Cu verde cele câștigate de Klemen Hunor, candidatul UDMR: Covasna, Harghita.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Chiar dacă Victor Ponta are un avans de 10 procente în fața contracandidatului sau, conducerea PSD nu vrea sa riște nimic. Liderilor din teritoriu li s-a trasat sarcina să recupereze terenul pierdut în județe considerate "roșii", cum este cazul primarului și liderului PSD Iași, Gheorghe Nichita. „Au fost 26 de mii de voturi pe liste suplimentare, acei oameni nu sunt ieşeni, am câştigat cu 7 sau 8 procente, dacă e să discutăm de judeţ ”, a spus Gheorghe Nichita, președinte PSD Iași. Acolo unde social-democrații erau siguri de victorie dar au pierdut, liderii PSD au trecut la amenințări.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Cei care nu veți avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean nu o să primiţi niciun cinci bani. Toţi directorii de deconcentrate directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. Am spus la popi în felul următor: Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, sa aduceţi, să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc”, a spus Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Liderii ACL au alte dificultați de depașit. Potrivit propriilor estimari neoficiale, 80% din edilii din Vechiul Regat nu au muncit prea mult în campanie, bazându-se doar pe numele și popularitatea lor. „Problema e ca noi n-am reuşit să ne vindem marfa, au crezut că este suficient să ştie lumea că este primar. Sunt foarte buni administratori dar din păcate cu munca politică au lăsat o mai jos”, a spus Mircea Moloț, președinte PNL Hunedoara.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 La acest decalaj a contribuit şI ordonanța traseismului pentru aleșii locali. Acest lucru a permis înregistrarea unor victorii în județe considerate fiefuri liberale sau democrat-liberale, precum Bacău, Buzău, Călărași, Giurgiu, Caraș-Severin și Ilfov.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cele mai dure atacuri de campanie