REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta a câștigat în județele cu șomaj ridicat și mulți pensionari

Data publicării:
victor ponta portret

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta a câştigat în 27 de judeţe şi în Capitală, de două ori mai multe faţă de contracandidatul său. Klaus Iohannis a avut mai multe voturi în Ardeal, Maramureş şi Banat, în timp ce Muntenia şi Moldova l-au preferat pe actualul premier.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cei care l-au votat pe Victor Ponta locuiesc în zone în care lipsa locurilor de muncă este o problemă. Bunăoară, în doar un sfert dintre judeţele în care a câştigat candidatul PSD, rata şomajului este mai mică decât media naţională, de 4,87%. Spre comparaţie, acest indicator este mai mic în 75% dintre judeţele în care Klaus Iohannis a adunat cel mai mare număr de voturi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Diferenţele nu se opresc aici. Victor Ponta a atras voturi din judeţele cu mulţi pensionari. Practic, în doar patru dintre cele 27 de judeţe plus Bucureştiul, zone in care a castigat VIctor Ponta, numărul salariaţilor îl depăşeşte pe cel al pensionarilor.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În schimb, situaţia arată exact invers în cazul candidatului ACL. Mai exact, 7 din 12 judeţe care au votat pentru Klaus Iohannis stau confortabil cu situaţia angajaţilor.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Discrepanţe sunt şi în ceea ce priveşte lefurile alegătorilor. Se câştigă peste media naţională în doar în 11% dintre judeţele care a castigat candidatul social-democraţilor.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tăbăra cealaltă stă mai bine. Mai exact, 25% dintre judeţele în care Klaus Iohannis a avut cel mai mare scor au un venit mai mare de 1.687 lei pe lună.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri