Sari la conținut

Senatoarea PC Cristiana Anghel: Aș da drept de vot doar celor care au stat în țară cel puțin 3 luni în ultimele 12 luni

 

Foto: Facebook Cristiana Anghel

Senatoarea PC Cristiana Anghel, cunoscută pentru greva foamei din vara lui 2010, a postat pe Facebook un mesaj în care se arată deranjată de votul românilor din străinătate, care a decis soarta alegerilor din 2009, considerând că unii dintre ei „mai stiu cum mai arată România doar în fotografii”.

Cristiana Anghel consideră că ar fi mai bine ca atunci când vine vorba de diaspora, să aibă drept de vot doar cetățenii români „care dovedesc că au stat în țară cel puțin 3 luni în ultimele 12 luni”.

„Mi-ar plăcea ca fiecare să aibă președintele pe care îl votează. Și apoi să suporte consecințele votului său. De ce oare am fost eu obligată să suport încă 5 ani pe președintele Băsescu, pe Boc, pe Blaga, pe Videanu etc. și toate mizeriile lor dacă nu l-am votat?! Să fi tăiat salariile doar celor care I-au adus la putere.. Să fi plătit doar ei 24% tva... să le fi închis doar lor spitalele... Ca și atunci,în 2009, diaspora și Transilvania a spus că face bine iar noi, ceilalți, suntem niște proști! Și a ieșit presedintele celor care vin ca musafirii în țară și habar nu au ce suportăm noi aici... Ar trebui ca fiecare să aibă parte de președintele pe care și-l voteaza! Mă uit pe fb... oameni care poate nu au nici după ce să bea apă...si vor dreapta?! Păi știu ei ce-i dreapta cu adevărat?! Sau, au senzația că vor primi în continuare pomeni, ajutoare...”, a mai scris Cristiana Anghel pe pagina sa de Facebook, potrivit sursei citate.

„În 2009 Băsescu a câștigat un nou mandat cu voturile celor din diaspora...unii știu cum mai arată România doar din fotografii... Și da, poate că sună 'extremist'. Aș da drept de vot doar celor care dovedesc că au stat în țara cel puțin 3 luni în ultimele 12 luni”, a mai scris ea.

La ora redactării acestei știri, postarea de pe pagina de Facebook a senatoarei Cristiana Anghel nu mai exista.