Sari la conținut

Teodor Meleșcanu îl susține pe Victor Ponta în turul al doilea. Fostul șef SIE ar putea deveni consilier prezidențial

Actualizare 16:45: Victor Ponta a anunţat că Teodor Meleşcanu, fost candidat la Preşedinţie, va fi în echipa sa de la Cotroceni, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională. Acesta și-a exprimat susținerea pentru candidatul PSD după ce a adunat puțin peste 1% din voturi.

„Am vorbit cu domnul Meleşcanu şi domnia sa va face parte din schipa mea prezidenţială, ca şi consilier pe probleme de securitate naţională, acum în locul ocupat acum de domnul Fota, cred”, a spus Victor Ponta. El a precizat că se bazează pe experienţa lui Teodor Meleşcanu şi are nevoie de oameni cu experienţăm la Cotroceni. Premierul a adăugat că vor fi şi alţi consilieri care vor fi anunţaţi în perioada următoare. 


Actualizare 16:20: Teodor Meleșcanu și-a reiterat poziția de a-l susține pe Victor Ponta în turul al doilea de la alegerile prezidenţiale.

Nu am avut niciun fel de element care să ne dea încredere în perioada dinaintea turul întâi că acest lucru ar fi la fel de fezabil în cazul lui Klaus Iohannis, de asta am ales să-l sprijin pe Victor Ponta și să recomand electoratului meu să-l susțină pe Victor Ponta”, a spus Meleșcanu la Digi24.

Fostul director SIE a precizat că a vorbit de mai multe ori cu Victor Ponta după turul I al alegerilor.

„Garanții deosebite în mod general nu am primit, decât faptul că ce am susținut eu în campanie în materie de securitate națională vor fi și orientări de politică externă ale candidatului”, a adăugat el.

Întrebat din ce postură va contribui la politica externă a României, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Fie din postura de profesor universitar și președinte al unei asocociații pentru diplomația publică, fie din orice altă poziția pe care o voi avea”.

Fostul șef SIE a mai spus că nu l-a contactat nimeni din Alianța Creștin-Liberală pentru a-l susține pe Klaus Iohannis în turul doi, dar că ar accepta cu mare plăcere o discuție în acest sens.

Teodor Meleșcanu a mai spus că este o „abordare arogantă” ideea lui Klaus Iohannis de a nu contacta pe ceilalți contracandidați din turul pentru a-i încerca să-l susțină în turul al doilea.


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „În urma evaluărilor contextului politic intern premergător turului doi al alegerilor prezidenţiale 2014 şi a unei serii de discuţii pe care le-am purtat cu premierul, doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în turul al II-lea al alegerilor il susţin pe candidatul Victor Ponta. Totodată recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susţina candidatura domnului victor ponta”, se arată într-un comunicat de presă.

El precizează că un factor esenţial în luarea acestei decizii a fost convingerea sa fermă că împreună cu Victor Ponta va putea pune în practica o politică destinată consolidării securităţii României în contextul actual şi „o dezvoltare economică durabilă în folosul tuturor românilor”.

Potrivit rezultatelor anunţate de BEC, fostul director al Serviciului de Informații Externe a obţinut 104.131 de voturi, reprezentând 1,09%.

Până la această oră, şi Corneliu Vadim Tudor şi-a anunţat susţinerea pentru Ponta, în urma unui protocol încheiat cu UNPR.

 Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!