Victor Ponta nu vrea dezbatere cu Klaus Iohannis la Cotroceni: „Nu apreciez faptul că domnul Băsescu continuă să se implice în campania electorală”

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj 1

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta a fost întrebat, în timpul unei vizite făcute în Kosovo, cum apreciază propunerea șefului statului ca dezbaterea între candidaţii în alegerile prezidenţiale Victor Ponta şi Klaus Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni.

"Nu apreciez faptul că domnul președinte Băsescu continuă să se implice în campania electorală. Înțeleg că vrea să îl ajute pe domnul Iohannis, nu e nimic rău în asta, dar cred totuși că atât timp cât e președinte ar trebui să stea mai departe de campania electorală. Într-un fel însă lucrurile sau apele s-au despărțit, noi vom merge mai departe sub formula USL, eu, președinte, Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministru, dânșii sunt Klaus Iohannis, Traian Băsescu și cei de la PDL și, până la urmă, oamenii pot pe 16 noiembrie să știe ce doresc. Doresc să rămână ca și până acum: Băsescu, Iohannis, PDL sau doresc să facem acea schimbare pe care USL a propus-o tot timpul. Deci, dacă domnul Iohannis vrea să vină împreună cu domnul Băsescu la dezbaterile pe care le avem luni, marți, miercuri, joi, e dreptul lor", a declarat Victor Ponta, potrivit Merdiafax.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a propus, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, ca dezbaterea între candidaţii în alegerile prezidenţiale Victor Ponta şi Klaus Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni.

Potrivit comunicatului, Băsescu a luat notă despre faptul că cei doi candidați și echipele lor de campanie "nu pot conveni asupra unui loc neutru", în care să se desfășoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidații pentru funcția de președinte al României.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele precizează că este convins de faptul că "dezbaterile sunt esențiale pentru democrație și pentru buna informare a electoratului, dar şi de faptul că dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidaţi".

T. Băsescu propune ca locul de desfăşurare a dezbaterii să fie Sala Unirii sau Sala de Spectacole a Palatului Cotroceni şi menţionează că "moderatorul sau moderatorii dezbaterii/dezbaterilor vor fi conveniţi de cei doi candidați".

În plus, Preşedinţia precizează că " în perioada pregătitoare, dar și în timpul dezbaterii/dezbaterilor președintele României, Traian Băsescu nu se va afla în Palatul Cotroceni".

Traian Băsescu cere dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Propune ca întâlnirea să fie la Palatul Cotroceni

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Administraţia Prezidenţială anunţă că "preluarea de către televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibră optică, în condiții tehnice excelente și egale pentru toate televiziunile naționale și locale care doresc".

"Menţionăm că în momentul de faţă Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni şi dacă este nevoie se pot crea imediat facilităţi suplimentare. Capacitatea celor două săli permite participarea a câte 50 - 70 de susținători din partea fiecărui candidat", se mai precizează în comunicat.

Potrivit Preşedinţiei, disponibilitatea celor două spații (Sala Unirii și Sala de Spectacole) va fi asigurată în perioada 10 - 14 noiembrie 2014.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În plus, suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Română de Televiziune (camere de luat vederi şi operatori) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (semnal pentru televiziuni).

Administraţia Prezidențială, Societatea Română de Televiziune şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale garantează deplina neutralitate a organizării administrative şi a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidaţilor, susţinătorilor acestora, televiziunilor şi radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor", se mai afirmă în comunicatul de presă.

Discuţiile purtate în această săptămână între echipele de campanie ale lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis pe tema organizării unei dezbateri electorale între cei doi candidaţi au eşuat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta l-a invitat pe Klaus Iohannis la emisiunile televizate la care va participa, luni, marţi, miercuri şi joi, la B1, Realitatea TV, România TV şi Antena 3.

În replică, K. Iohannis a spus că "este absolută nevoie ca această dezbatere să aibă loc undeva unde toată media are acces în mod egal, unde absolut toate condiţiile sunt de aşa natură că nu poate să fie bănuit un candidat sau altul de vreun avantaj ilegitim".

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să-şi mandateze echipa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului său "pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale", apreciind că "singura variantă corectă" este o dezbatere organizată pe un teren neutru.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Echipele de campanie ale ACL şi PSD s-au întâlnit, vineri, la sediul PNL din Şoseaua Kiseleff, pentru a discuta legat de organizarea de dezbateri electorale, dar nu au ajuns la o înţelegere.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri