Victor Ponta: Sunt trist!

Data publicării:
ponta trist

Bineînţeles că sunt trist. Îmi pare foarte rău pentru cei care m-au sprijinit, pentru cei care au crezut”, a declarat Victor Ponta într-o conferință de presă.

Dincolo de sentimente, Victor Ponta nu vrea să renunţe la ce i-a mai rămas, deşi vicepreşedintele Robert Negoiţă a cerut ieşirea PSD de la guvernare.

Atât timp cât am sprijinul coaliţiei parlamentare, sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru”, a spus Victor Ponta.

Alţi membri importanţi vor capul şefului de campanie.

Cred că am avut niște deficiențe în pregătirea campaniei și în organizarea campaniei. Dl Liviu Dragena este și dânsul răspunzător”, a declarat primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Este o problema de coordonare de la centru. (...) Un pas în spate a lui Dragnea cred că e necesar în acest moment”, a spus, la rândul său, Dan Șova.

Preşedintele de onoare al social-democraţilor recunoaşte că este dezamăgit, dar încă are încredere în Victor Ponta. „Nu e obligatoriu acum să demisioneze din fruntea Guvernului. Guvernul trebuie să-şi ducă misiunea o bucată de timp. Ponta e un tânăr meritoriu, cu multe calităţi, dar n-a avut acest suport, această încărcătură, de relaţie cu partidul propriu”, a declarat Ion Iliescu la RFI.

În teritoriu, cei care s-au simţit vinovaţi şi-au scris deja demisiile: doi vicepreşedinţi de la Constanţa plus liderul filialei din Maramureş.

Concluziile zilei vin de la actorii principali:

Trebuie să avem decenţa şi înţelepciunea să tăcem din gură o perioadă, toţi”, a spus Victor Ponta.

„A a cui a fost vina? Vina lui Dumnezeu!”, a conchis Liviu Dragnea.

Victor Ponta: Sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru. Îmi exprim dorinţa de dialog cu Klaus Iohannis
Va fi mai multă instabilitate în România? Presa internațională analizează victoria lui Klaus Iohannis
Cum va decurge coabitarea

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale i-a cerut premierului să rezolve cât mai curând chestiuni precum respingerea legii amnistiei şi graţierii, dar şi alcătuirea bugetului pe anul viitor. Klaus Iohannis i-a cerut lui Victor Ponta şi noi legi care să permită un vot decent în diaspora. Premierul nu a întârziat să răspundă: a anunțat că planurile președintelui ales coincid cu ale sale.

Klaus Iohannis: „Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine (marți – n.r.) să pună pe ordinea de zi legea amnsitiei şi graţierii şi să o pice”.

Victor Ponta: „Vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațieirii şi bineînțeles pentru încuviinţarea cererilor justiţiei. E un prim mesaj că am înţeles ce ne-a transmis electoratul”.

Klaus Iohannis: „Rog partidele să înceapă urgent discuțiile pe legea votului electronic și a votului prin corespondență. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat în diaspora”.

Victor Ponta: „Vreau să facem o comisie parlamentară şi la începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru din ţară şi din diaspora”.

Klaus Iohannis: „Invit guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pe 2015”

Victor Ponta: „Intenţionez să adoptăm cât mai repede bugetul”.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri