Sari la conținut

VOT ÎN DIASPORA. BEC a dat soluțiile pentru ca turul II să se desfășoare în condiții mai bune

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Timpul de aşteptare la coadă ar putea să scadă considerabil, după ce autorităţile au decis că oamenii pot să descarce de pe internet declaraţia pe proprie răspundere şi pot veni cu ea gata completată. În secţia de votare, ele vor fi doar semnate şi predate.

A doua decizie se referă la numărul membrilor din comisiile de votare. Numărul membrilor va putea fi completat de personal furnizat de MAE, până la limita maximă, în cazul în care unii dintre cei desemnaţi iniţial lipsesc. 

Scrisoare deschisă în numele românilor din diaspora: "Vrem să votăm. Suntem dispuşi să facem voluntariat în secţiile de votare"

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Reprezentanţi ai MAE şi BEC au avut, marţi, discuţii legate de posibilităţile de fluidizare a procesului de vot în străinătate la turul 2 al prezidenţialelor, din 16 noiembrie. După aceste discuţii, BEC a adoptat, marţi, o decizie şi o hotărâre prin care dă cele două soluții. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. BEC a invitat MAE la discuții pe această temă încă de duminică seara, după ce din mai multe țări au venit solicitări de prelungire a votului.  

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unui protest spontan la București, duminică seara, în fața sediului MAE. După ce, inițial, Liviu Dragnea a luat apărarea MAE, luni, premierul Victor Ponta a amenințat că Titus Corlățean riscă să fie demis, dacă un singur român din străinătate nu reușește să voteze în turul al doilea, prevăzut la 16 noiembrie. 

Titus Corlăţean: Îmi asum ca ministru şi prezint scuze public pentru situaţia din turul întâi al alegerilor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta a transmis din nou, marți, reprezentanţilor MAE, în şedinţa de guvern, că, în turul II al alegerilor prezidenţiale trebuie să fie prezenţi în oraşele în care românii din străinătate nu au putut vota în turul I şi că vor pleca toţi din funcţie dacă vor fi iar înregistrate probleme.

Citiți și:

VOT ÎN DIASPORA. Emil Hurezeanu: Problema e că aici s-ar putea ascunde explozibilul pentru dl. Ponta

O nouă manifestaţie în faţa Ambasadei de la Paris. 100 de români au protestat, aseară, pentru că nu au putut să voteze duminică

VOT CU SCANDAL ÎN DIASPORA. Explicațiile lui Titus Corlățean: Au existat agitatori, mai ales în Germania
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Românii din străinătate stau la cozi de sute de metri ca să voteze - FOTO
Vot cu SCANDAL în DIASPORA
Radiografia unui scrutin în care diaspora a arătat din nou că există
PROTESTELE românilor din străinătate. Reacția Ministerului de Externe
Traian Băsescu: „Grave deficiențe de organizare a procesului electoral”
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Suspiciuni de fraudă într-un oraș din Spania: 30 de euro în schimbul unui vot 
IPP cere vot prin corespondenţă pentru românii din diaspora
Votul la Londra - relatarea unui român care a stat şapte ore la coadă
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul din diaspora, viral pe internet

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!