VOT ÎN DIASPORA. Filmul umilinței românilor, realizat de un doctorand la Munchen

Data publicării:
MADALINA ROSCA FILM DIASPORA

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Multele ore de aşteptare în faţa Consulatului din Munchen i-a enervat pe români. Unii s-au îmbrâncit ca să intre în secţie de votare organizată acolo. Românii au catalogat ca umilitor procesul de vot. Cel mai încordat moment al zilei alegerilor a fost cel în care poliţiştii au blocat intrarea în Consulatul României.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Ceea ce este foarte important la alegerile astea, la votul de la Munchen, e ceea ce eu nu am putut filma, ceea ce se întâmpla atunci când intram să votăm. Toată şicana, faptul că până să votezi dura 15 minute. Am votat de mai multe ori în străinătate, în diferite ţări. De această dată, lucrurile erau făcute într-o asemenea manieră încât eu o numesc o dezorganizare foarte organizată”, a declarat prin telefon la Digi24 Mădălina Roșca, realizatoarea filmului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  În filmul realizat de Mădălina Roșca apare la un moment dat și purtătorul de cuvânt al Poliţiei. „Chiar și el zice că noi nu am vrut altceva decât dreptul nostru la vot. Zice că e bine că s-a terminat totul cu bine şi că am mai rămas vreo 80, dar nouă nu ne convine, că noi suntem mulţi şi de ce nu zice că am fost şi trei mii mai devreme?”, se întreabă vocea care comentează documentarul.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Este foarte greu pentru cetăţenii germani să îşi imagineze şi acest lucru, că noi nu putem vota prin poştă, Da, se vedea asta în ochii lor”, a spus Mădălina Roșca la Digi24.

Mădălina Roșca FOTO: contul de Facebook

Mădălina Roşca, regizorul român care îşi face doctoratul la Munchen, are şi un titlu pentru filmul său despre cum a decurs votarea la Munchen: „Începutul sfârşitului democraţiei”.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Inceputul sfarsitului democratiei from Madalina Rosca on Vimeo.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri