VOT ÎN DIASPORA. Victor Ponta a câştigat în R. Moldova şi în Coreea de Nord

Data publicării:
ponta corlatean - mae 1

Premierul Victor Ponta și ministrul de externe Titus Corlăţean FOTO: mae.ro

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Victor Ponta a câştigat alegerile în Republica Moldova, dar şi în Coreea de Nord. Klaus Iohannis a primit cele mai multe voturi în Coreea de Sud, dar şi în Noua Zeelandă. Candidatul independent Monica Macovei a primit cele mai multe voturi în Australia, dar şi în China.

Rezultatul alegerilor din diasporă

Republica Moldova şi Coreea de Nord: Victor Ponta

Coreea de Sud şi Noua Zeelandă: Klaus Iohannis

Australia şi China: Monica Macovei

(sursa: adevarul.ro)

Acestea sunt însă doar rezultate parţiale, pentru că Biroul Electoral Central nu a furnizat, deocamdată, datele centralizate privind voturile din diaspora.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014.  Biroul Electoral Central a anunțat luni că, potrivit datelor primite până la ora 8:00, în cele 294 de secții de vot din străinătate au votat 161.054 de alegători. Spre comparație, la alegerile prezidențiale din 2009, în secțiile de vot din străinătate și-au exercitat dreptul 147.754 de cetăţeni români.

Lista cu numărul alegătorilor care au votat în fiecare țară o puteți găsi AICI.  

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014.  Astfel, în Coreea de Nord au votat nouă alegători, în timp ce în Republica Moldova au venit la urne 21.980 de alegători. Conform listei, Republica Moldova este al treilea „bazin” electoral din diaspora, după cel din Italia (35.508 alegători veniți la urne) și Spania (33.053 alegători). Spre comparație, în SUA au votat 6.621 de români, iar în Franţa 7.720.

În Coreea de Sud au votat 53 de români, în China 303, în Australia 598, iar în Noua Zeelandă 136.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014.  Potrivit numărătorii paralele anunțate duminică noaptea de ACL, după procesarea a 25% din procesele-verbale din străinătate, votul în diaspora avea următoarea configurație:

KLAUS IOHANNIS - 41%

MONICA MACOVEI - 18,26%

VICTOR PONTA - 15,5%

ELENA UDREA - 8,7%

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014.  Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unui protest spontan la București, duminică seara, în fața sediului MAE. După ce, inițial, Liviu Dragnea a luat apărarea MAE, luni, premierul Victor Ponta a amenințat că Titus Corlățean riscă să fie demis, dacă un singur român din străinătate nu reușește să voteze în turul al doilea, prevăzut la 16 noiembrie.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Românii din străinătate stau la cozi de sute de metri ca să voteze - FOTO
Vot cu SCANDAL în DIASPORA
Radiografia unui scrutin în care diaspora a arătat din nou că există
PROTESTELE românilor din străinătate. Reacția Ministerului de Externe
Traian Băsescu: „Grave deficiențe de organizare a procesului electoral”
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Suspiciuni de fraudă într-un oraș din Spania: 30 de euro în schimbul unui vot 
IPP cere vot prin corespondenţă pentru românii din diaspora
Votul la Londra - relatarea unui român care a stat şapte ore la coadă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri