Votul din cătune. Oamenii au mers pe jos zeci de kilometri ca să ajungă la secţiile de votare

Data publicării:
vot catune

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Satul Faţa Roşie, judeţul Hunedoara. Populaţie: 15 oameni. Domnul Ioan s-a trezit dis-de-dimineaţă, a îmbracat cămaşa de sărbătoare şi a plecat la singura secţie de votare din zonă. 14 kilometri a mers bărbatul, împreună cu vecinul lui.

Măi vecine, de când tot venim noi pe drumul ăsta aşa departe şi tot nimic nu s-a schimbat. Măcar acum să fie o schimbare spre bine”, a spus un localnic.

În cele patru sate care aparţin de comuna Bătrâna sunt 121 de oameni cu drept de vot. În primul tur al alegerilor, prezenţa a fost de 70 la sută.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În cătunul Zimbru din judeţul Galaţi trăiesc 30 de suflete. Înainte să pună ştampila pe candidatul preferat, localnicii s-au rugat la troiţă. Biserică nu au. Nici dispensar sau canalizare. Doar speranţe...

Exemplul le-a fost urmat şi de vecinii din cătunul vecini. Grigorică Carp are 85 de ani şi nu a lipsit niciodată de la vot.

Am votat să fie liniste in ţară, pentru nepoţi, strănepoţi şi să aibă credinţă toţi, de la mic şi până la mare”, a spus bătrânul.

Gândurile pentru un trai mai bun, drumuri ca la oraş şi visul ca fiii lor să nu vor mai fie nevoiţi să plece la muncă peste graniţe i-au făcut pe oamenii din comuna Pardoşi, Buzău, să bată 10 kilometri pe jos până la secţia de votare.  

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri