ZIUA ÎNVESTITURII. Traseul lui Klaus Iohannis de la depunerea jurământului la preluarea mandatului

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax-2

Odată încheiată ceremonia de învestire în fața aleșilor, la ora 13.00, pe acea ușă Klaus Iohannis iese președinte cu acte în regulă. Părăsește Parlamentul, iar de aici drumul către Cotroceni devine o chestiune de doar câteva minute.

Unul dintre traseele pe care le-ar putea urma coloana oficială în primul drum al noului președinte va trece pe lângă Serviciul Român de Informații, o instituție fundamentală a statutlui. În partea stângă se vede Casa Poporului. Imaginea celei mai mari clădiri administrative din lume îl va însoți pe Klaus Iohannis în prima parte a drumului.

Va traversa Piața Constituției. O imagine simbol pentru România,'Victoria socialismului' pentru cei care au cunoscut regimul Ceaușist, sau ... sunetul democrației pentru generația acestor 25 de ani care și-a văzut idolii urcând pe scenă aici.

În intersecții vor fi echipaje de poliție care vor deschide drumul președintelui așa că în scurt timp, coloana oficială va trece pe lângă Opera Română, un simbol al culturii românești. De aici, drumul prezidențial continuă înspre Palatul Cotroceni.

După aproximativ 5 minute, drumul noului șef de stat se încheie aici. Porțile se vor deschide , iar președintele Klaus Iohannis va fi primit de garda de onoare pe Platoul Marinescu.

Citiți și: Programul ceremoniei depunerii jurământului de către președintele ales, Klaus Iohannis

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri