Sari la conținut

O masă caldă de Paște, împărțită de tineri din Iași unor familii nevoiaşe

40 de porţii cu mâncare caldă, cozonac, pască, dulciuri şi fructe au fost împărţite unor familii nevoiaşe din comuna Popricani. Ajutorul a fost oferit de mai mulţi tineri din Iaşi, care au vrut să le facă sărbătorile frumoase celor care trăiesc de pe o zi pe alta.

Iniţiatorul campaniei este un om de afaceri din Iaşi, acelaşi care a demarat proiectul Casa Share. A strâns bani prin mai multe campanii pe Facebook şi a construit din temelie zece locuinţe pentru oameni cu venituri reduse şi familii numeroase.

„Am hotărât, cât de cât, să îi ajutăm şi pe ei. Nu putem să îi ajutăm chiar pe toţi cu case, este foarte greu. Adunăm alimente, cumpărăm totul de la magazin şi fiecare familie găteşte pentru aceşti copii şi s-a format un program nou”, spune Bogdan Tănase, iniţiator proiect.

„Socotesc că putem face asemenea lucruri, putem aduce bucurie în sufletele unor oameni care, trebuie să recunoaştem, nu toţi au, nu toţi sunt foarte fericiţi”, spune unul dintre voluntari.

Cred că e bine să ne implicăm cât mai mulţi, e fain când lumea se adună şi facem şi lucruri frumoase, nu numai pentru noi”, adaugă un alt voluntar.

Fapta bună a tinerilor nu se va opri de Paşte. Ei promit că vor pregăti câte o masă caldă pentru aceste familii în fiecare zi de sâmbătă.