Slujbă de Paște cu muzică și dans. S-a întâmpat în România

Data publicării:
oameni slujba

Slujbă de Paște specială, oficiată în limba engleză, la Constanţa. Credincioși catolici din Nigeria au sărbătorit Învierea Domnului alături de românii şi americanii din Baza Mihail Kogălniceanu. Nu a fost o slujbă obișnuită: s-au cântat melodii gospel, iar în biserică s-a dansat.

Cântece religioase cu influențe africane, dans, și multă bună dispoziție. Peste 70 de credincioși din Nigeria, Mexic, Statele Unite și România au participat împreună la slujba de liturghie oficiată în limba engleză la Biserica Padre Pio din Constanța. Meredith este din Hawaii și a venit la slujbă cu o floare albă prinsă în păr. Este în slujba armatei americane de 3 ani și de aproape un an a fost detașată în România, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Slujba a fost uimitoare, cântecele au fost frumoase, totul a fost bine”, spune Meredith Sialofioaana, militar american.

N-a venit singură la slujbă. Nouă colegi au însoţit-o.

„Această slujbă dă ocazia micii comunități de la baza militară Mihail Kogălniceanu să celebreze Paștele într-o comunitate internațională. Este o țară minunată, este o plăcere și o onoare să lucrez cu românii”, spune Derner Gregory, militar american.

Melodiile au fost atent selecționate de comunitatea nigeriană.

„Transmit un sentimet sfânt, în timp ce îi cântă Domnului”, afirmă caporal Omar Gallardo, militar american.

„Liturghia este acceași, nu e diferită de cea romano-catolică, putem spune că avem influențe africane, ei sunt mai melodioși, le place să cânte mult și toate părțile care se pot cânta au insistat să le cânte pe toate”, spune Ciprian Matei, vicar la Biserica Padre Pio Constanța.

„Este benefic să fim împreună în astfel de momente și să ne bucurăm de Paște și să arătăm similitudinile pe care toți le avem prin credință”, afirmă Tetty Bleboo, preot militar american.

Liturghia în limba engleză a durat două ore. La final, enoriașii care s-au spovedit au fost împărtășiți de preoți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri