CAMERA ASCUNSĂ. Chiar dacă sunt interzise de lege, petardele se vând peste tot

Data publicării:
0712petarde-37339

Tinerilor nici le trece prin cap la ce riscuri se expun. Se amuză, aprind fitilul şi aşteaptă să expodeze petardele. Un accident îi poate răni serios sau chiar îi poate ucide. În urmă cu şapte ani, un om a murit în apropiere de Bucureşti, când a încercat să aprindă mai multe petarde în acelaşi timp, de Revelion.

Poliţiştii au început deja să verifice toate pieţele şi locurile aglomerate unde se vând materialele pirotehnice interzise. Petardele au fost scoase în afara legii din cauza numărului mare de oameni care au fost răniţi după ce le-au folosit. Până în 2005, peste 350 de oameni ajungeau la spital, în sezonul sărbătorilor de iarnă, cu arsuri grave produse de aceste pocnitori.

Chiar dacă sunt ilegale, petardele se vând peste tot. Digi24 a făcut un experiment, ca să demonstreze acest lucru. În Piaţa Obor, mai mulţi bărbaţi care vând telefoane şi ţigări de contrabandă, oferă şi materiale pirotehnice.

Ca să nu fie prinşi de poliţie, vânzătorii nu ţin niciodată la ei marfa ilegală. Negociază cu clientul, îl duce apoi într-un loc ferit, iar un complice vine cu marfa, care este depozitată într-o maşină.

Oamenii legii spun că se concentrează pe anihilarea reţelelor care îi aprovizionează pe comercianţi. Cea mai mare captură de petarde a fost făcută anul trecut. Într-un depozit din Craiova, au fost găsite peste 120 de tone de articole interzise.

Cei care vând, folosesc, sau dețin petarde sunt cercetați penal și pot primi o pedeapsã de pânã la trei ani de închisoare, dacă sunt prinși. Materialele cumpărate de reporterul Digi24, în scop jurnalistic, au fost predate polițiștilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri