Cu aeroterma în Parlament. Audierile miniștrilor propuși, văzute altfel - REPORTAJ

Data actualizării: Data publicării:
aeroterma audieri

Audierile propunerilor de miniştri au continuat şi miercuri în Parlament. Unii au venit mai bine pregătiţi, alţii s-au poticnit în faţa tirului de întrebări. Ion Ştefan, propunerea pentru Ministerul Dezvoltării, a confundat campionatul european de fotbal cu alegerile europarlamentare. Ionuţ Stroe, propunerea pentru sport şi tineret, şi-a întânit în comisie coechipierii din echipa de fotbal a Parlamentului. Toţi spun că audierea a fost pe bune şi nu au făcut vreun blat.

La finalul audierilor, trei dintre miniştri au picat testul comisiilor: Ion Ștefan, cel propus să preia Ministerul Dezvoltării, Violeta Alexandru, propusă la Muncă, şi Florin Cîţu pentru Finanțe.

Membru de bază în echipa de fotbal a Parlamentului, Ionuţ Stroe, ministrul propus pentru tineret şi sport, a jucat miercuri în deplasare, în faţa comisiilor reunite de educaţie. Printre adversarii politici, şi colegul de echipă, Nicolae Georgescu de la PSD.

- Pase dă sau trage mai mult la poartă? vrea să știe reporterul.

- Trage mai mult la poartă. Am observat că are o tentaţie, aşa, uşoară, spre cultul personalităţii, cu ghilimelele de rigoare, spune Nicolae Georgescu, deputat PSD.

Dăm drept la replică:

- Colegul de la PSD? Georgescu spune lucrul ăsta? Sunt un om de echipă, să ştiţi, suprinzător pentru mine că domnul deputat Georgescu spune acest lucru, mărturisește amuzat Ionuț Stroe, ministrul propus la Tineret și Sport.

Ionut stroe
Ionuț Stroe, ministrul propus la Tineret și Sport

Cu aeroterma la audieri

Răcirea vremii i-a luat prin surprindere şi pe aleşi. Au avut nevoie de o aerotermă să îşi mai dezmorţească picioarele. În rest, unii au fost atenţi la audiere şi la ce intenţii are ministrul propus, alţii au preferat să piardă vremea pe telefoane.

- Nu aş vrea să spun un punct de vedere, că nu am votat încă, spune Viorel Stan, deputat PSD.

- Cum?

- Ca să îmi spun un punct de vedere, cum s-a prezentat ministrul actual.

- Nu, voiam să vă întreb de priorităţile dânsului, cum vi se par?

- Interesante. Om bun. (se întoarce şi fuge)

- Staţi puţin. Domnule deputat, staţi, domnule, o secundă.

Ion Ștefan, cu ajutoare la audiere

La Comisia pentru administraţie publică, Ion Ştefan, ministrul propus la Dezvoltare, a confundat campionatul european de fotbal cu alegerile europarlamentare.

„O altă urgenţă o constituie finalizarea lucrărilor la stadioanele bucureştene, astfel încât să ne prezentăm onorabil la europarlamentare, ăăă, pardon, eu am fost profund implicat la alegerile europarlamentare şi mi-a rămas gândul la europarlamentare”, a explicat ministrul propus Ion Ștefan.

Apoi, deputatul PSD Olguţa Vasilescu a observat că o doamnă, director în Ministerul Dezvoltării, îi suflă ministrului propus răspunsurile.

„Aş vrea ca aceste persoane care sunt prezente aici să lase locurile lângă domnul ministru unor parlamentari care nu au mai încăput la masă. Nu trebuie să îl ajute nimeni pe domnul ministru, noi trebuie să ne convingem că are capacitatea să conducă un minister de asemenea anvengură”, a cerut Lia Olguța Vasilescu.

La comisia economică, ministrul demis al mediului a ţinut să transmită un mesaj într-un stil mai aparte: are o foaie pe care scrie #nuChile

- Vă salut. Iertaţi-mă că vă deranjez. Voiam să vă întreb dacă acesta, cartonul, este al dumneavoastră.

- Este, da, confirmă Radu Oprea.

- Că nu ştiam ce este, m-aţi făcut curios.

- Este protestul meu personal, o să îl explic.

- Îl explicaţi când, acum, în Comisie?

- Da, da. Este protestul meu personal asupra modelului economic anacronic pe care îl propune acest program de guvernare, explică Ștefan Radu Oprea.

A fost ultima zi de audieri pentru miniștrii propuși de Ludovic Orban. Luni, urmeaza votul in plen.

Citiți și:  Ludovic Orban anunță că nu va schimba miniștrii avizați negativ: Mergem mai departe, suntem o echipă!

Reporter: Toma Petcu

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri