POȘETE PICTATE ȘI PANTOFI CREAȚI MANUAL. Două românce dau tonul în modă la Milano

Data publicării:
20121202 20romanceitalia-36411

Elena a găsit drumul spre succes în designul vestimentar chiar la Milano, capitala modei italiene. Totul a pornit de la o idee năstrusnică. A început să picteze poşete.

„Am văzut că mulţi oameni nu mai au timp să meargă în galerii de artă. Unii au picturi frumoase acasă, dar nu au timp să stea acasă. Şi-atunci mi-am spus că trebuie făcut ceva şi m-am gândit că ar trebui să fac un desen pe care omul să-l poată lua cu el dacă-i place”, povestește Elena.

Acum nu mai face faţă comenzilor.

„Sunt sigură că va avea un succes răsunător în Italia, în ciuda faptului că românii întâmpină multe dificultăţi în a fi acceptaţi. Sunt foarte mândră că a avut o idee atât de originală”, spune una dintre clientele ei.

Într-un birou cochet din inima capitalei modei, Cristina Toma a devenit un reper în domeniul pantofilor creaţi manual.

Pantofii creaţi de Cristina fac acum furori printre italieni, aşa că se gândeşte să-şi extindă afacerile.

„De sărbători o să merg acasă, că dacă nu, părinţii o să ne trimită jumătate din ce au. Aşa că mai bine mergem noi acolo”, afirmă, cu umor, Cristina.

În Italia locuiesc acum peste două milioane de români. Pentru mulţi dintre ei, Peninsula este doar un loc în care încearcă să strângă bani pentru cei dragi şi nu visează decât să se întoarcă acasă.

Pentru alţii, ca Elena şi Cristina, Italia înseamnă acum a doua lor casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri