Campanie Digi24. „Vin din Basarabia”, un documentar de zece episoade înainte de Vilnius

Data publicării:
vin de basarabia campanie

Pentru Republica Moldova, documentul care va fi parafat la Vilnius este unul dintre cele mai importante acte semnate din 1996 încoace şi promite cea mai mare deschidere a vecinilor de peste Prut către Occident. Chişinăul încearcă astfel să echilibreze balanţa economică, în condiţiile în care domeniile strategice - distribuţia gazelor, piaţa petrolului, cea energetică - încă sunt controlate de Federaţia Rusă.

Digi24 va difuza zece ample materiale jurnalistice, pentru a le arăta telespectatorilor o imagine completă a Republicii Moldova: de unde a plecat în anii 90 şi unde a ajuns acum, pe plan economic, politic şi social. Campania de la Digi se va desfăşura în perioada 18-24 noiembrie.

Unul dintre argumentele difuzării unei asemenea campanii este faptul că majoritatea românilor nu au informaţii complete şi noi despre vecinii lor şi nici nu fac analogiile necesare astfel încât să înţeleagă mai multe despre statutul României în procesul de extindere a influenţei occidentale către Est.

Totodată, prin această campanie, Digi24 își propune să arate ce a făcut România pentru Republica Moldova în ultimii ani, ce poate face pentru o integrare deplină a moldovenilor în structurile şi viaţa Uniunii, dar şi ce rol a jucat în atragerea Chişinăului de partea Vestului. Toate materialele conţin date şi analize pe care telespectatorii şi mulţi dintre noi cred, nu le-au mai auzit în această formă. De exemplu, că România a cumpărat o treime din marfa exportată de Republica Moldova în UE anul trecut.

La finalul campaniei, în weekendul 23 – 24 noiembrie, în platoul jurnalului de ora 15 al postului de televiziune vor fi invitaţi personalități relevante în relația cu Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri