33 de cai care urmau să fie uciși pentru carne au fost salvați în Brașov

Data publicării:
Un cal stă într-un ţarc.
33 de cai care urmau să fie uciși pentru carne au fost salvați în Brașov. Foto: Profimedia Images

Polițiștii au salvat 33 de cai care urmau să fie uciși într-un abator ilegal din Brașov, animalele fiind transportate într-un adăpost unde pot fi îngrijite corespunzător, informează Agerpres.

"Angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au luat măsuri în vederea transportării unui număr de 33 exemplare cabaline de la abatorul unde fuseseră duse în mod ilegal, la un padoc de pe raza judeţului Braşov, care îndeplineşte condiţiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Poliţiştii au destructurat, săptămâna aceasta, o grupare care exporta carne de cal în Italia, în baza unor acte falsificate care ascundeau faptul că animalele erau ucise ilegal într-un abator clandestin.

Membrii grupării cumpărau cai din mai multe judeţe, apoi animalele erau ucise în abatorul din Braşov.

Apoi, cu ajutorul unor medici veterinari, aceştia obţineau avize conform cărora carnea este bună pentru consumul uman şi o transportau în Italia.

Gruparea a acţionat începând cu luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent.

În acest dosar, şase persoane, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală, au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile.

Animalele salvate au fost plasate într-o custodie temporară de către DSVSA Braşov până la clarificarea situaţiei legale a acestora.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri