43 de oameni salvați de pe munte, într-o singură zi. Salvamont Bușteni: „Oamenii vin nepregătiti, neantrenați și nu știu unde merg”

Data actualizării: Data publicării:
salvamont
Au avut 31 intervenții în ultimele 24 de ore numai în zona Bucegi, iar 43 de oameni au fost salvați. Foto: Salvamont Bușteni

Vacanța se poate transforma în tragedie dacă ne aventurăm la munte nepregătiți, atrag atenția salvamontiștii. Au avut 31 intervenții în ultimele 24 de ore numai în zona Bucegi, iar 43 de oameni au fost salvați.

Un grup, în care se aflau și doi copii de 11 ani, s-a rătăcit pe munte. Pornise pe un traseu greu, despre care avea informații puține, luate de pe internet.

La Bușteni, un bărbat a cerut ajutorul salvamontiștilor pe motiv că era epuizat fizic. În loc să stea la coadă la telecabină pentru a coborî de pe munte, bărbatul a luat-o pe jos. La mijlocul distanței și-a dat seama că nu mai poate și a sunat după ajutor.

Alți turiști au apelat la salvamontiști pentru că s-au întâlnit cu un urs pe o potecă.

Claudiu Vasilescu - Salvamont Busteni: 2 cazuri de lipotimie, 2 femei care au urcat cu telecabina. Trecerea bruscă la altitudine și vârsta înaintată au făcut ca aceste femei să fie în imposibilitatea de a se deplasa către obiectivele turistice. Cazul unei femei cu plăgi deschise la picioare datorită încălțămintei neadecvate. A urmat un traumatism de genunchi, după care a venit o solicitare de la 3 adulți și 2 copii de 11 ani care au rămas pe Brâul lui Răducu, o zonă care nu e marcată turistic. După câteva ore de căutări și de eforturi, salvamontiștii au reușit să îi coboare cu bine. A mai venit o solicitare de pe Valea Caraimanului a unui bărbat care s-a solicitat fizic. Nu a mai putut să meargă pentru că lipsa antrenamentului își spune cuvântul în cele mai multe cazuri pe care le avem noi aici. Oamenii vin nepregătiti, neantrenați, nu știu unde merg.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri