5 luni de închisoare în plus, pentru câteva ore cu iubita. Un tânăr din Cluj va plăti cu libertatea timpul petrecut cu prietena

Data publicării:
barbat vizitat la inchisoare de iubita
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr din Cluj-Napoca va plăti cu libertatea cele câteva ore petrecute cu iubita lui. Bărbatul, care se afla în arest la domiciliu, a părăsit adresa declarată instanței pentru a-și vizita... prietena. Acum, pe lângă pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru furt, primită inițial, tânărul va avea de ispășit după gratii și un spor de 5 luni, scrie clujust.ro.

Faptele, spun procurorii, au avut loc în cursul anului trecut. Pe 13.01.2022, Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și a dispus măsura arestului la domiciliu față de tânărul acuzat de furt, până la data de 11.02.2022.

"În sarcina inculpatului a fost instituită obligația de a nu părăsi imobilul situat în municipiul Cluj-Napoca, str..., nr. 3, ..., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza", se arată în încheierea penală din data de 13.01.2022.

Ulterior, măsura arestului preventiv a fost menținută până pe 28.05.2022 inclusiv.

Pe 4 aprilie 2022, între orele 11:10 și 14:00, polițiștii din cadrul Biroului de Supravegheri Judiciare l-au căutat pe bărbat la adresa declarată instanței, pentru a verifica dacă acesta respectă obligațiile impuse de măsura arestivă. Tânărul nu a fost găsit, însă, acasă. Oamenii legii au făcut rost de o serie de imagini surprinse de o cameră de supraveghere din zonă și așa au aflat că, în ziua respectivă, bărbatul a plecat de acasă la ora 08:43, a revenit la ora 15:55, iar la ora 16:00 a părăsit din nou arestul la domiciliu.

Pus în fața situației, tânărul de 30 de ani și-a recunoscut vina.

"Inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, învederând că a părăsit domiciliul deși cunoștea că nu îi este permis acest lucru fără încuviințarea organului care a dispus măsura, întrucât dorea să petreacă timp cu prietena lui înainte de a fi condamnat la închisoare cu executare (...) Rezultă, așadar atitudine sfidătoare a inculpatului la adresa autorităților", se arată în dosarul cauzei.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat, în final, la 3 ani și 5 luni de închisoare, în regim de detenție. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri