Trafic paralizat pe mai multe drumuri naționale din țară din cauza zăpezii și a viscolului. Sute de șoferi sunt blocați pe șosele

Data actualizării: Data publicării:
masini
Mai multe drumuri sunt închise din cauza zăpezii. Foto: CNAIR/Facebook

A nins abundent noaptea trecută în județele care s-au aflat până acum sub cod galben de vreme rea. Viscolul puternic a împrăștiat zăpada pe șosele, așa că mai multe drumuri naționale sunt în continuare închise, iar pe altele sunt restricții de trafic. Sunt sute de șoferi blocați pe aceste șosele, fără provizii, oameni care așteaptă intervenția salvatorilor.

ACTUALIZARE 15.30 Trei drumuri naţionale din judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi sunt închise circulaţiei publice din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui informări transmise, duminică, de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sunt închise circulaţiei publice:

* DN 23 Brăila - Olăneasca, judeţul Brăila;

* DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea;

* DN 24D Băleni - Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Totodată, pe DN 22 Râmnicu Sărat - Băile (judeţul Buzău) - Brăila (judeţul Brăila) a fost restricţionat traficul pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, în judeţul Galaţi, s-a decis restricţionarea traficului pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D (Băleni - limită cu Judeţul Vaslui), DN 25 (Hanu Conachi - Şendreni).

ACTUALIZARE 14.50. Circulaţia rutieră a fost redeschisă duminică după-amiaza pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 25, între Hanu Conachi şi Şendreni, în timp ce între Tecuci şi Hanu Conachi a fost reluată cu restricţie de 7,5 tone, iar pe DN 22, între Grădiştea şi Brăila, cu restricţii de 3,5 tone, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Drumarii de la CNAIR lucrează în continuare pentru deschiderea circulaţiei fără restricţii de tonaj pe toate sectoarele de drum afectate de condiţiile meteorologice din ultimele zile", se menţionează într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii CNAIR fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

ACTUALIZARE 11.53 Traficul rutier se desfăşoară duminică în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 100 - 150 de metri secvenţial pe tronsonul kilometric 64 - 97 al autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă rularea cu viteză adaptată condiţiilor de trafic, creşterea distanţei de siguranţă între autovehicule şi folosirea corespunzătoare a luminilor din dotare.

Potrivit Infotrafic, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulaţiei publice următoarele drumuri naţionale:

* DN 22 Brăila, judeţul Brăila - Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;

* DN 23B Măicăneşti, judeţul Vrancea - limita judeţul Buzău;

* DN 23A Gologanul - Ciorăşti, judeţul Vrancea;

* DN 23 Brăila, judeţul Brăila - Mândreşti, judeţul Vrancea;

* DN 25 Şendreni - Hanu Conachi, judeţul Galaţi;

* DN 24D Băleni - Tuluceşti, judeţul Galaţi;

* DN 11A Bârlad - Podu Turcului, judeţul Vaslui.

ACTUALIZARE 11.50 Alte patru sectoare de drum naţional au fost redeschise duminică după-amiaza circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, conform unui comunicat al CNAIR, după acţiunile permanente ale drumarilor, s-a reuşit redeschiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2N (km 8+000 - km 15+000), între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, judeţul Vrancea.

De asemenea, au fost redeschise circulaţiei sectoarele de drum naţional DN 21, Brăila - Bărăganu, DN 21 A, Bărăganu, şi DN 2B, Vizireni (Jud Buzău) - Şendreni (Jud Galaţi).

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", recomandă reprezentaţii CNAIR.

ACTUALIZARE 11.30 Pompierii şi celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 123 de localităţi din 18 judeţe - Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea - şi în Bucureşti pentru înlăturarea efectelor cauzate de viscol, ninsori abundente şi vânt puternic.

Potrivit unui comunicat al IGSU, s-a intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci şi 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe, cât şi pentru evacuarea apei dintr-un beci, de pe o stradă şi un drum judeţean (DJ 713 - Dolj).

Totodată, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, pompierii salvatori au acţionat pentru preluarea a patru gravide blocate în autoturisme şi transportarea acestora, în condiţii de siguranţă, la cele mai apropiate unităţi sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum şi pentru preluarea altor două persoane care necesitau dializă.

Nouă drumuri naţionale şi 44 de drumuri judeţene sunt blocate din cauza zăpezii.

La acest moment, se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea autovehiculelor rămase blocate.

Se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică în 122 localităţi din şapte judeţe - Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Vrancea, fiind afectaţi 29.389 consumatori. Echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi revenirea la starea de normalitate, informează IGSU.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele puternic impactate de vremea severă, au fost luate mai multe măsuri, dispunându-se starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

Totodată, s-a decis asigurarea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea.

Au fost convocate şedinţe extraordinare la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Vrancea şi Buzău şi s-a luat decizia activării Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din şase judeţe - Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Vrancea.

De asemenea, capacitatea operaţională la nivelul Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Buzău şi Vrancea a fost crescută.

IGSU reaminteşte că, pentru prevenirea situaţiilor care să pună în pericol cetăţenii, în cursul zilei de sâmbătă au fost transmise trei mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, în judeţele Buzău şi Vrancea.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat sâmbătă starea de alertă pentru judeţul Vrancea.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au intervenit forţe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, poliţişti, jandarmi), ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor.

În Capitală, bilanțul celor două zile de ninsori se traduce în zeci de intervenții ale pompierilor. Cele mai multe probleme au fost cauzate de copacii doborâți de vântul puternic. Mulți dintre pomi au căzut peste autoturisme parcate. Peste 60 de bucureșteni s-au trezit cu mașinile distruse. Între timp, oamenii se plâng de faptul că au fost deszăpezite doar marile artere, în timp ce trotuarele sunt pline de zăpadă.

Vama Isaccea a fost închisă pentru camioane timp de 24 de ore. Vehiculele de mare tonaj nu mai au voie să treacă în Ucraina pentru că drumurile din țara vecină sunt blocate de zăpadă.

Nouă sectoare de drumuri naţionale erau închise circulaţiei, duminică dimineaţa, iar pe zece se circula cu restricţii de tonaj, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Conform unui comunicat al CNAIR, în ultimele 24 de ore drumarii au acţionat în permanenţă pentru a menţine circulaţia în condiţii de siguranţă pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din administrare.

Astfel, în prezent, nu sunt sectoare de autostradă închise circulaţiei şi s-a deblocat circulaţia pe DN2, între Ciocârlia (judeţul Ialomiţa) şi Poşta Câlnău (judeţul Buzău), circulându-se însă cu restricţii de tonaj (3,5 tone).

Sunt închise circulaţiei: DN 22, Râmnicelu (Jud Buzău) - Grădiştea (Jud Brăila), DN23, Mândreşti Munteni (Jud Vrancea) - Brăila, DN 11A, Podu Turcului (Jud Bacău) - Bârlad (Jud Vaslui), DN23A, Milcobului (Jud Vrancea) - Ciorăşti (Jud Vrancea), DN23B, Maicăneşti (Jud Vrancea) - Codreşti (Jud Vrancea), DN24D, Băleni (Jud Galaţi) - Tuluceşti (Jud Galaţi), DN25, Hanu Conachi (Jud Galaţi) - Şendreni (Jud Galaţi), DN2N, Bogza (Jud Vrancea) - Jitia (Jud Vrancea) şi DN2R, Jitia (Jud Vrancea) - Vintileasca (Jud Vrancea).

Totodată, pe nouă sectoare de drum naţional este impusă restricţie de tonaj de 7,5 tone, respectiv pe DN21, Brăila (Jud Brăila) - Bărăganul (Jud Brăila), DN21A, Bărăganul (Jud Brăila), DN22, Grădiştea (Jud Brăila) - Brăila (Jud Brăila), DN24, Tisiţa (Jud Vrancea) - Cosmeşti (Jud Galaţi), DN24D, Griviţa (Jud Galaţi) - Băleni (Jud Galaţi), DN25, Tecuci (Jud Galaţi) - Hanu Conachi (Jud Galaţi), DN26, Galaţi (Jud Galaţi) - Murgeni (Jud Vaslui), DN2B, Vizireni (Jud Buzău) - Şendreni (Jud Galaţi) DN2B, Galaţi (Jud Galaţi) - Oancea (Jud Galaţi).

Potrivit CNAIR, în ultimele ultimele 12 ore s-a acţionat pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi din administrare, în special în zonele afectate de cod galben şi portocaliu de vreme rea, cu 974 de utilaje şi s-au răspândit peste 6.700 tone de material antiderapant.

Galaţi: Circulaţie închisă pe segmente de drum de pe două drumuri naţionale

Circulaţia rutieră este închisă DN25 Şendreni - Hanu Conachi şi DN24D Băleni - Tuluceşti, informează, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Potrivit sursei citate, drumuri cu circulaţie restricţionată pentru autovehicule cu masa maxim autorizată mai mare de 7,5 t sunt DN 2B Şendreni - Galaţi - Giurgiuleşti, DN25 Tecuci - Hanu Conachi, DN26 Galaţi - Murgeni, DN24D Griviţa- Băleni.

Drumuri cu circulaţie îngreunată din cauza zăpezii şi viscolului: DN25 Drăgăneşti - Tecuci, DN24D Cuca - Băleni, DN24D Băleni - Vârlezi, DN24D Vârlezi - Bălăbăneşti, DN 26 Tuluceşti - Folteşti - Oancea.

Drumuri cu circulaţie restricţionată: DJ251 Smârdan - Slobozia Conachi, DJ254 Iveşti - Griviţa, DJ 242A Rădeşti - Găneşti, DJ242E Roşcani - Oancea, DJ253 Viile - Cudalbi, DJ252H Tecuci - Furcenii Noi, DJ 240A Tăplău - Cârlomăneşti, DJ251G Vârlezi - Valea Mărului, DJ 255 Cuca - Fîrţăneşti.

Primăria municipiului Galaţi informează că pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică s-a intervenit în oraş pentru deszăpezire cu 80 de utilaje şi cu echipe de peste 100 de angajaţi.

De asemenea, s-au folosit 320 de tone de sare.

Se va acţiona în continuare, fiind vizate şi interioarele cartierelor.

Nu au fost raportate localităţi fără curent electric.

Brăila: Patru drumuri judeţene închise de autorităţi ca măsură preventivă

Patru drumuri judeţene din Brăila sunt închise de autorităţi ca măsură preventivă şi se menţine închisă circulaţia rutieră pe DN 22 Brăila - limită cu judeţul Buzău şi DN 23 Brăila - limită cu judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor furnizate duminică de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Sunt închise de autorităţi ca măsură preventivă DJ 203 A: limita judeţului Buzău - Plăsoiu - Câineni Băi - Vişani - Drogu - Zamfireşti - Galbenu; DJ 203 T: Jirlău - Vişani (DJ 203 A); DJ 211 A: Bordei Verde - Viziru - Cuza Vodă; tronsonul DJ 211: Zăvoaia - Bordei Verde - Ianca (DN 2B).

Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a acţionat cu 17 utilaje şi s-au împrăştiat 150 tone material antiderapant (nisip şi sare).

Începând cu ora 10,30, s-a ridicat restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone de pe DN 21 Brăila - Slobozia, DN 21 A Bărăganu - Ţandărei şi DN 2B Brăila - Buzău.

Pe drumurile naţionale din judeţul Brăila s-a intervenit cu 40 utilaje.

Traficul fluvial se desfăşoară în condiţii de iarnă, nu sunt restricţii de navigare a bacurilor.

Toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică.

CNAIR: Se circulă fără restricţii de tonaj pe DN 2

Circulaţia a fost redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2, limită judeţ Ialomiţa - Buzău - Râmnicu Sărat
- limită judeţ Vrancea, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", semnalează reprezentanţii CNAIR.

Neamţ: Mai multe maşini au rămas înzăpezite, iar oamenii au solicitat sprijinul autorităţilor

Mai multe maşini au rămas înzăpezite în judeţul Neamţ iar oamenii au fost nevoiţi să solicite sprijinul autorităţilor pentru a putea continua drumul, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

"Un echipaj de la DRUPO a intervenit în localitatea Izvoare, din comuna Bahna, pe DJ 159 aproape de ieşirea din judeţul Neamţ, pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, deoarece un microbuz în care se aflau 3 persoane, care se îndreapta spre Buhuşi, nu mai putea înainta", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Drumul a fost deblocat, iar microbuzul a plecat mai departe către oraşul Buhuşi.

Alte trei maşini au rămas înzăpezite în apropiere de municipiul Piatra-Neamţ, în zona localităţii Dăneşti.

"Un echipaj de la DRUPO a intervenit pe DJ 157H, între localităţile Dăneşti şi Dochia, pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabil[, deoarece trei autoturisme în care se aflau 11 persoane nu mai puteau înainta", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Judeţul Neamţ se află sub avertizare cod galben de vreme rea.

Vaslui: Circulaţia pe DN11A, între Bârlad şi Podu Turcului, închisă din cauza zăpezii şi a viscolului

Circulaţia pe DN11A este închisă, duminică, între orele 03,30 - 14,00, între localităţile Podu Turcului şi Bârlad, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au informat reprezentanţii Direcţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Potrivit autorităţilor, în zonă este viscol la sol care formează suluri de zăpadă ce îngreunează deszăpezirea.

Echipele Secţiei Drumuri Naţionale Bârlad acţionează în zonă pentru restabilirea circulaţiei, intervenind cu o autofreză, două pluguri de zăpadă, autobasculante dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant.

La nivelul judeţului Vaslui, pe mai multe drumuri judeţene şi comunale se circulă cu dificultate din cauza zăpezii şi a viscolului. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele.

În perioada 27 ianuarie, ora 10,00 - 29 ianuarie, ora 10,00, judeţul Vaslui se află sub avertizarea meteorologică de vreme severă ce vizează căderi de precipitaţii şi intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri