A murit Victor Babiuc. Fostul ministru al apărării și al justiției în guvernarea CDR avea 84 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Victor BABIUC - politik Rumunsko
Victor Babiuc, fost ministru al apărării și al justiției în guvernarea CDR. Foto: Profimedia Images

Fostul ministru pe timpul guvernării CDR, Victor Babiuc s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 84 de ani. Anunțul morții a fost postat de scriitorul Radu F. Alexandru, pe contul său de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile. A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a scris Radu F. Alexandru. 

Personanlitate marcantă în politica anilor de după Revoluția din 1989, Victor Babiuc s-a retras din spațiul public de mai mulți ani. El a fost deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, dar președinte al Camerei de Comerț a României.

Babiuc nu a fost însă străin de problemele cu legea. În 2008, DNA l-a acuzat pe Victor Babiuc de corupție și abuz în serviciu, pentru că i-ar fi vândut lui Gigi Becali terenuri din Pipera ale MApN sub prețul pieței. În mai 2013, Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare într-o unitate de securitate maximă din închisoarea Rahova. În urma unei hotărâri judecătorești, el a fost eliberat în februarie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri