Accidente rutiere regizate. Cum au încercat 6 persoane să păcălească firmele de asigurări cu 80.000 de euro

Data publicării:
accident masini trafic
Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/Getty Images

Șase persoane au fost duse la audieri în urma a 14 percheziții, care au avut loc miercuri dimineață în județul Argeș. Cei șase indivizi sunt suspectați că, timp de 3 ani și jumătate, ar fi înscenat accidente de circulație pe bandă rulantă, cu scopul de a încasa sumele de bani de la societățile de asigurări. Autoturismele avariate ar fi fost reparate, spun anchetatorii, la același service auto. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat, miercuri dimineață, 14 percheziții domiciliare, la sediul unei societăți comerciale, dar și la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în înșelăciuni privind asigurările, scrie universulargesean.ro

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alte trei persoane, cu scopul de a obține, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societățile de asigurare - reasigurare, prin solicitarea și primirea plăților necesare efectuării reparaților unor autovehicule distruse, în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale", anunță Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. 

Autoturismele avariate ar fi fost reparate, spun procurorii, la același service auto, iar prejudiciul creat în dauna societăților de asigurare și reasigurare este de aproximativ 80.000 de euro.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri