Aceasta este „capitala mondială a operațiilor estetice”. Blefaroplastia, „darul” pe care părinții îl oferă copiilor

Data actualizării: Data publicării:
capitala

Seul este considerată „capitala mondială a operațiilor plastice”. În spatele acestei etichete se află o statistică de peste 900.000 de operații estetice pe an.

Potrivit Business Insider, cartierul sud-coreean Gangnam are cea mai mare concentrare de clinici de chirurgie plastică din Seul – 500 de centre.

Totuși, care este motivul acestei abundențe statistice? Răspunsul ni-l oferă un chirurg din Gangnam.

„În Coreea de Sud, blefaroplastia (procedură estetică de corectare a pleoapelor – n.r.) este văzută ca un dar făcut de părinți copiilor la absolvirea liceului”, spune Man Kun Suh.

Majoritatea coreenilor, ca în cazul tuturor asiaticilor, nu au pliul pleoapei. „Prin urmare, persoanele care nu au așa ceva tind să aibă o expresie de furie atunci când nu zâmbesc”, subliniază Kun Suh.

Mulți sud-coreeni sunt de părere că  „prima impresie este foarte importantă, iar cea mai importantă zonă a feței o reprezintă ochii”.

”Deci, atunci când trec printr-o blefaroplastie, ochii lor devin mai mari, detaliu despre care aceștia cred că le înfrumusețează înfățișarea. Societatea coreeană este una extrem de competitivă, iar pe piața muncii un chip frumos este un fel de armă puternică, deoarece oamenii frumoși sunt mereu aleși primii. Desigur, acest lucru nu este complet adevărat. Totuși, mulți părinți cred asta. Așadar, atunci când copiii lor absolvă liceul, părinții le oferă un cadou – o blefaroplastie”, explică Man Kun Suh.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri