Dosar penal în cazul românului care a venit cu avionul la Otopeni, deşi ştia că e infectat cu coronavirus

Data publicării:
test eprubetă coronavirus, mănușă chirurgicală
FOTO: Getty Images

Poliţia de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetăţeanului român care a călătorit cu aeronava unei companii aeriene private pe relaţia Madrid - Bucureşti deşi a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania, a informat marţi Grupul de Comunicare Strategică, potrivit Agerpres.

Cercetările se desfăşoară pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, precizează sursa citată.

Până în prezent, conform GCS, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost întocmite 40 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal.

Marţi, un român infectat cu noul coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă de la Madrid, în care erau 60 de pasageri, persoana respectivă având certificat care atesta faptul că a fost testată pozitiv la COVID-19.

"În cursul zilei de 17 martie, pe Aeroportul Otopeni a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)", arăta GCS.

Astfel, persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Totodată, potrivit GCS, această persoană a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoleta la Institutul "Matei Balş".

"S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile", precizează GCS.

Sursa citată menţionează că aeronava aparţine unui operator privat.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri