Video 1 din 3 blocuri din Capitală nu are apă caldă. Directorul Termoenergetica: Avariile sunt tot mai multe, iar angajații tot mai puțini

Data publicării:
avarie capitala
numărul avariilor din Capitală crește de la o zi la alta, în timp ce instalatorii și sudorii care să le repare sunt greu de găsit. Foto: Captură Digi24

Un bloc din trei din București nu beneficiază în prezent de apă caldă. Iar scenariul de la iarnă se anunță unul de groază, asta în ciuda faptului că primarul general Nicușor Dan a promis că va înlocui 35 de kilometri de conducte din totalul de 1.000 de kilometri, cât are rețeaua. Între timp, numărul avariilor din Capitală crește de la o zi la alta, în timp ce instalatorii și sudorii care să le repare sunt greu de găsit.

În București, fiecare zi vine cu noi fisuri ale conductelor de apa caldă.

Eduard Șilingher - mecanic: Este avarie. Foarte mute avarii avem în ultimele zile. E foarte greu, 70 grade am înțeles că e temperatura în tubulatură, în canal.

Cezara Scutari - jurnalist Digi24: 1 din 3 blocuri din Bucuresti nu are apa calda la această oră. Pe de o parte sunt de vină lucrările de mentenanță anunțate încă de la începutul lunii. Pe de altă parte sunt avarii în toate sectoarele Capitalei după ce doua centrale termoelectrice au intrat în revizie, iar apa a fost pompată cu mai multă presiune.

Sătui deja de dușurile reci, bucureștenii au speranțe mici că vor avea condiții decente în următorul sezon rece.

- În ultimul an cât de des erau avarii în zona, trebuia să vă spălați cu apă încălzită pe aragaz? - Erau destul de des.
- La ce soluții va gândiți pentru iarnă?
- La boiler. (...) Asta e, plătim.

Lipsa muncitorilor în domeniu înseamnă avarii remediate mai greu

Lipsa muncitorilor în domeniu face ca avariile să fie remediate cu greu, în timp îndelungat. În 1990 în sistemul de termoficare din Capitală erau de două ori mai mulți angajați decât acum.

Claudiu Crețu - director general Termoenergetica: Avem 3.000 de angajați. Doar că problemele sunt de zece ori mai mari, cu oameni mai puțini, iar media de vârstă e de 50 de ani. Încercăm cât mai mult să angajăm tineri.

Compania caută 100 de angajați noi pe lună. Muncitorii necalificați pot învăța meserie în primele luni după semnarea contractului.

Liderii de sindicat spun că salariile mici sunt de vină.

Ioana Stoica - liderul sindicaliștilor CMTEB: Instalatorii și sudorii sunt numărul 1 ca salariați de care avem nevoie. Ar trebui cel puțin ca un sudor bun să aibă 7-8 mii de lei net, în mână. Acum are 4 mii.

Nicușor Dan a promis înlocuirea a 35 de kilometri de conducte în acest an. În total rețeaua are aproximativ o mie de kilometri, din care șapte sute necesită înlocuire urgentă.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri