News Alert 10.635 de români confirmați cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 218 infecții

Data actualizării: Data publicării:
pacienta cu coronavirus la spital
Cel mai mare număr de până acum de cazuri noi de Covid-19, în 24 de ore Foto: GettyImages

Pe teritoriul României au fost confirmate 10.635  de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 218 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până acum, 575 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Erau internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova.

La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 126.645 de teste.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.207 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 162 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Au fost întocmite 483 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.218 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.408.178 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri