12 localități din Argeș sunt monitorizate pentru carantinare. Măsurile anunțate de Comitetul pentru Situații de Urgență

Data publicării:
polițiști dau amenzi
Foto: Facebook/Poliția Română

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, în condițiile în care numărul de cazuri din județ a crescut foarte mult în ultimele două săptămâni. 12 localități din județ sunt sub monitorizare și luni se va decide dacă intră sau nu în carantină locală, anunță prefectura Argeș.

Este vorba despre localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de legeși face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală”, potrivit unui comunicat de presă.

CJSU Argeș a anunțat de asemenea măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii epidemiei.

Astfel, administratorii piețelor și magazinelor vor monitoriza permanent dacă se păstrează distanța, dacă vânzătorii și clienții poartă măști și, în cazul personalului, și mănuși.

Au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, ca și activitățile de agrement în piscine, până în 8 august.

Terasele se vor închide la ora 22.00 în timpul săptămânii și la 23.00 în weekend.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri