14 spitale bucureștene primesc bani pentru modernizări

Data publicării:
Birmingham Women's Hospital Offers Technological Advances In Its Care

14 din cele 19 spitale bucureştene aflate în administrarea primăriei primesc bani pentru modernizări. Consilierii generali au votat alocarea a 130 de milioane de lei pentru achiziţia unor echipamente medicale moderne. Anul acesta vor fi decontaţi doar 15 milioane, iar restul, anul viitor.

14 din cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei vor primi, anul viitor, 130 de milioane de lei pentru dotarea cu echipamente şi ustensile medicale, conform unui proiect votat astăzi de consilierii generali. USB s-a opus, însă, pe motiv că sumele trecute în proiect sunt prea mari. Liderul partidului, Nicuşor Dan, spune că proiectul conţine estimări de preţ diferite pentru acelaşi tip de echipament. De exemplu, un aparat RMN valorează 300.000 de lei la un spital, iar la un altul ar urma să coste dublu.

Vrem de la ASSMB sa vina cu o strategie, în care să vedem care este necesarul, pe aparatele pe care le avem care este gradul de utilizare, vrem să vedem daca spitalele au personal, vrem să ştim dacă au o locatie unde o sa le amplaseze. Vrem să ştim cât costă consumabilele”, spune Nicușor Dan.

Amendamentele cerute de Nicuşor Dan au fost respinse. Conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București l-a asigurat că proiectul de achiziţii este deja discutat cu directorii spitalelor.

Absolut toate aceste licitații vor fi transparente. Specialiștii cer aceste dotări în funcție de nevoie. Sunt unități unde se stă și 6 luni pentru un RMN sau un CT. Oameni care au cancer sau diverse boli grave nu pot sta 6 luni pe lista de asteptare și nici să își vândă casa ca să își facă investigații, care ar putea fi făcute fără probleme în ţară.

Primăria Municipiului Bucureşti va mai da anul acesta şi 15 milioane de lei pentru Spitalul Foişor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri