150 de avioane militare și civile la BIAS 2018. Programul complet

Data actualizării: Data publicării:
bias-2017

Bucureștenii vor fi cu ochii pe cer şi azi. De data aceasta pentru un spectacol aviatic. Bucharest International Air Show va aduce în faţa publicului 150 de aeronave civile şi militare şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti.

Startul oficial al spectacolului va fi dat la 10:00 de Forţele Aeriene Române. Cinci aeronave F-16 vor survola Aeroportul Băneasa.

Forţele aeriane române participă cu un detaşament de peste 200 de militari care sunt dislocaţi în Băneasa cât și în bazele aeriene dar și cu un număr de 20 de aernoave. Cele mai noi, F16 Falcon, vor prezenta exerciții tactice care impun prezența a două sau a mai multor aeronave”, a spus enis Diaconescu, căpitan comandor al Forțelor Aeriene Române.

A 10-a ediţie a BIAS aduce în faţa publicului piloţi dintre cei mai experimentaţi, din toate colţurile lumii. Publicul va putea urmări avioane mici, cu un singur motor, până la aeronave cu 4 motoare, precum masivul Hercules, din dotarea Forţelor Aeriene Române.

„La spectacolul de mâine vom prezenta şase aeronave. Vor fi 20 de minute de spectacol şi vrem să vă mulţumim pentru invitaţia la BIAS 2018”, a spus Camil, un pilot din Polonia.

Printre invitaţii speciali de anul acesta se numără piloţii de la Turkish Stars, care se întorc la Bucureşti pentru a treia oară. Este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice.

„Vom avea aeronave din mai multe țări partenere nato: SUA, Marea Britanie, Spania, Polonia, Ungaria, Grecia, Turcia și mai sunt. Având în vedere că aniversăm 100 de ani, baza va fi aviația militară românească”, a spus Andrieş Cristian, căpitan Baza 95 aeriană, Forţele Aeriene Române.

Spectacolul durează până la ora 21 seara iar intrarea este liberă.

BIAS 2018 - program complet:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri