28 de ani de când s-a aprins flacăra Revoluției

Data publicării:
suporteri timisoara

Peste patru sute de oameni, majoritatea suporteri ai echipei de fotbal ASU Poli Timisoara, au pornit sâmbătă în marş prin oraş, la 28 de ani de când s-a aprins scânteia Revoluţiei. Ei spun că nu vor ca oamenii să uite de cei care, în 1989, și-au dat viața pentru libertate.

„Păcat de sângele vărsat”, au strigat participanții la marș, cu torțe în mână.
Oamenii au pornit în marș din locul în care s-a aprins prima scânteie a Revoluției și au urmat același traseu pe care au mers și eroii din '89. Suporterii de la ASU Politehnica, tineri din Timișoara, Cluj, București și Galați nu vor să uite ce s-a întâmplat în urmă cu 28 de ani.

„E un mod de a exprima o recunoștință față de sacrificile celor care au ieșit în stradă și care și-au rscat viața pentru ca noi să fim liberi”, spune unul dintre ei.
„Marea majoritate a început să uite de sacrificiul făcut”, se plânge un altul.

„Da e important să ieșim să le reamintim timișorenilor ce s-a întâmpat în decembrie 89 și că se datorează foarte multe celor întâmplate atunci. Trebuie să nu se uite. Cine uită e complice”, a declarat Sebastian Novovic, liderul galeriei ASU Politehnica Timişoara.

Coloana de suporteri s-a oprit la Catedrala Mitropolitană din oraş, unde au fost aprinse lumânări pentru cei şi-au dat viaţa pentru libertate.

A fost pomenit și ultimul Suveran al României, Regele Mihai I, ctitorul Catedralei Mitropolitane din oraș.

Coloana de suporteri a ținut un moment de reculegere în fața Operei din Timișoara.

Un bărbat citește o poezie și îl podidesc lacrimile:
„Condamnă-i, Doamne, rând pe rând/ Nu îți fie milă de sentință/ Că au rămas copii plângând și mulți părinți în suferință”.

Marşul s-a încheiat la Cimitirul Eroilor din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri