Galerie Foto 30 de camionagii români au dat lovituri de 2,5 milioane de euro în Europa, furând produse de lux din alte camioane

Data actualizării: Data publicării:
parcare de camioane
Sursa foto: Profimedia Images

Un grup de şoferi de camion români, care furau în zone de servicii de pe autostrăzi mărfuri din alte camioane, precum alcool şi material electronic, a fost destructurat de poliţişti europeni, au anunţat vineri Europol şi Eurojust, informează AFP.

În urma unei operaţiuni transfrontaliere întreprinse marţi şi care a vizat grupul, compus din 30 de cetăţeni români, au fost arestate 14 persoane (12 în România şi 2 în Germania). 57 de percheziții au avut loc marți, dintre care 11 în Germania și 46 în România, în județul Dâmbovița. În timpul perchezițiilor din România, polițiștii au găsit peste 100 de laptop-uri în cutii, peste 100 de parfumuri și cosmetice în ambalaje originale, precum și două camioane cu îmbrăcăminte și încălțăminte de marcă.

"Grupul este suspectat de furturi în zone de servicii de pe autostrăzi, amenajate pentru transportatorii de marfă de-a lungul principalelor axe rutiere între România, Franţa şi Germania", a anunţat într-un comunicat agenţia europeană a poliţiei Europol.

Sursa foto: PI Emsland / Grafschaft Bentheim
Sursa foto: PI Emsland / Grafschaft Bentheim

Grupul funcţiona într-un mod rapid şi foarte mobil, ţintind în special camioanele ce staţionau şi care transportau produse de lux, precum parfumuri, cosmetice, alcool şi mici aparate electronice.

Mărfurile furate au fost estimate la circa 2,5 milioane de euro, potrivit Europol.

Şoferii erau angajaţi cu acte în regulă în transportul rutier, fapt pe care ei îl foloseau ca alibi pentru deplasări regulate prin Europa, scrie Agerpres.

Odată sosiţi în spaţii de servicii de pe autostradă preselecţionate, în Franţa şi în Germania, şoferii deschideau prelatele camioanelor ce staţionau şi furau mărfuri, înainte de a se întoarce în România.

Produsele erau apoi "vândute rapid prin circuite comerciale ilegale", a precizat Eurojust, agenţia europeană pentru cooperare judiciară.

Drone ale forţelor de ordine franceze au permis localizarea suspecţilor, iar poliţişti francezi şi germani au fost trimişi în România pentru a desfăşura operaţiunea, coordonată de Europol şi Eurojust, instituţii cu sediul la Haga, în Ţările de Jos.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri