3,7 miliarde de euro pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor. Boloș: Suntem la un ceas istoric

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Bolos
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor. Inquam Photos / George Calin

România va avea un buget foarte generos la dispoziţie pentru infrastructura spitalelor, a anunțat luni ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. 3,7 miliarde euro au fost alocate serviciului public de sănătate la care se adaugă împrumutul de două miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiţii, informează Agerpres.

"Este pentru prima dată când avem un Program Operaţional de Sănătate aprobat pentru ceea ce înseamnă serviciu public de sănătate, cu o valoare de 3,7 miliarde euro, la care mai adăugăm împrumutul de 2 miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiţii, ceea ce înseamnă că România va avea un buget foarte generos la dispoziţie pentru a putea reabilita şi moderniza infrastructura spitalicească, a achiziţiona echipamente moderne, a investi bani pentru calificarea medicilor, a investi bani pentru prevenţia medicală", a susţinut Boloş, la Gala Innotech Start-Up, care a reunit start-up-uri finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman.

El a subliniat că peste 800.000 de beneficiari "sunt luaţi în calcul pentru a beneficia de serviciile de prevenţie medicală".

"Mă bucur foarte mult că suntem la acest ceas istoric, aş putea să spun, când România poate să aloce bani pentru un serviciu atât de important pentru sănătatea românilor şi pentru vieţile lor. Urmează să lansăm oficial programul. Decizia Comisiei Europene a fost aprobată şi vom detalia în perioada următoare rezultatele pe care le aşteptăm din implementarea acestui program operaţional", a adăugat ministrul.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri