6 cazuri de Covid-19 la o biserică din București. Au fost infectați și 2 preoți. Reacția BOR

Data actualizării: Data publicării:
biserica interior

Doi preoți, doi diaconi, un cântăreț și o angajată a unei biserici din București au fost diagnosticați cu Covid-19. Aceștia sunt cu toții internați în spital, iar biserica a fost dezinfectată, a spus la Digi24 Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Este vorba despre biserica Sf. Dumitru din cartierul Colentina, a precizat Bănescu.

Ancheta epidemiologică s-a făcut deja și a dus la izolarea și testarea tuturor clericilor de la parohie, precum și a doamnei de la lumânări. Au fost depistați ulterior pozitiv atât doamna respectivă, cât și cei doi preoți și doi diaconi. Este vorba și despre cântărețul de la această biserică, deci în total vorbim despre 6 persoane”, a spus Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a precizat că cele 6 persoane au fost internate în spital.

El a precizat că biserica și curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, încă de vinerea trecută și că slujba de duminică nu s-a mai ținut în biserică.

Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, a spus Bănescu.

Întrebat dacă este posibil ca cele 6 persoane infectate cu Covid-19 să fi intrat în contact cu enoriași, Bănescu a spus: „Dincolo de faptul că au fost cu câteva zile înainte de a se impune slujbele în exterior, posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puțin direct, nu am amănnte în acest sens. Cert este că după depistarea lor nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, pentru că au fost izolați”.

Editor web. M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri