Foto 6 persoane au fost arestate pentru blasfemie, după ce un bar în Indonezia a oferit gratuit băuturi alcoolice clienților numiți Mahomed

Data publicării:
indonezia
În fața barului Holywings au fost puse plăcuțe cu mesajele „închideți Holywings" și „blasfemie Holywings" puse de membri ai organizației islamice Foto: Profimedia Images

Poliţia indoneziană a arestat şase persoane pentru blasfemie după ce un lanţ de baruri a oferit băuturi alcoolice gratuite oricărui client cu numele de Mahomed, au anunţat vineri autorităţile, potrivit AFP.

Într-o postare pe reţelele de socializare, care între timp a fost ştearsă, barul Holywings oferea în fiecare joi câte o sticlă de gin oricărei persoane pe nume Mahomed (profetul islamului) sau Maria (figură importantă a creştinismului), pe baza prezentării cărţilor de identitate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Or, alcoolul este interzis de legea islamică şi, chiar dacă consumul acestuia nu este interzis în barurile din Indonezia, musulmanii conservatori au fost indignaţi de această promoţie.

Indignarea s-a amplificat pe reţelele de socializare şi mai multe organizaţii de tineret i-au denunţat la poliţie pe responsabilii barului, acuzându-i de blasfemie.

Vineri seară, poliţia a prezentat şase suspecţi, printre care directorul artistic şi şeful echipei de promovare de la Holywings, în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziune.

indonezia2
Membri ai organizației islamice protestează în fața barului Holywings. Foto: Profimedia Images

Cele şase persoane purtau bluzele portocalii destinate infractorilor în Indonezia şi aveau feţele acoperite, conform Agerpres.

Arestaţii sunt acuzaţi de blasfemie şi de răspândirea urii religioase, a declarat poliţia, şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Holywings a prezentat scuze publice şi a dat asigurări că responsabilii săi nu au fost la curent cu această promoţie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri