7.000 de cartuşe şi bombe de aruncător, descoperite în Târgu Neamț

Data publicării:
cartuse-isu-neamt-1
Foto: ISU Neamț

Aproape şapte mii de cartuşe şi bombe de aruncător au fost descoperite, pe parcursul a două zile, de către pirotehnişti în curtea unui localnic din Târgu Neamţ, după ce bărbatul a dat peste câteva dintre elementele de muniţie în timp ce săpa o groapă pentru o fosă septică. Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată în condiţii de siguranţă şi urmează fi a distrusă într-un poligon din judeţ, transmite News.ro.

cartuse-isu-neamt-1
Foto: ISU Neamț

Primele elemente de muniţie au fost descoperite la aproximativ un metru adâncime de către un localnic din zona Humuleşti a oraşului Târgu Neamţ în timp ce săpa o groapă pentru o fosă septică în curtea locuinţei sale.

Bărbatul a alertat autorităţile la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimise, într-o primă fază, echipaje de Poliţie care să asigure măsurile de protecţie.

Ulterior, la locuinţa bărbatului au ajuns şi pirotehniştii de la ISU, care au început acţiunile de căutare a elementelor de muniţie, toate provenind din timpul celui de-al doilea război mondial.

„Pe timpul celor câteva ore de căutări, au fost descoperite 1.795 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri, 23 de lovituri de aruncător de calibru 60 de milimetri, trei lovituri de aruncător de mare capacitate de calibru 82 milimetri, 28 de focoase pentru lovituri de aruncător şi trei ţevi de rezervă pentru mitralieră calibru 7,92 milimetri. Întrucât s-a lăsat întunericul, echipa de pirotehnişti a întrerupt misiunea, care însă a fost continuată a doua zi, atunci când s-a folosit şi detectorul de metale, fiind efectuate noi săpături pe o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Adrian Rotaru.

Pe timpul căutărilor din a doua zi, pirotehniştii au mai descoperit alte 5.063 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri, trei lovituri de aruncător de mare capacitate de calibru 82 milimetri, şapte lovituri de aruncător de caibru 60 milimetri, şapte grenade de mână antitanc, o grenadă de mână defensivă, 39 de focoase pentru lovituri de aruncător.

Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată în condiţii de siguranţă şi transportată la depozitul special amenajat al ISU Neamţ, urmând a fi distrusă, în mod controlat, într-un poligon din judeţ.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri