90.000 de măşti au ajuns în Spania. Avionul care le transporta s-a întors ieri pe Otopeni din cauza unor probleme tehnice

Data publicării:
masca

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat, duminică, de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, şi a aterizat la Madrid efectuând transportul în Spania a 90.000 de măşti de protecţie tip FFP 2.

Potrivit unui comunicat MApN citat de Agerpres, materialele au fost predate autorităţilor spaniole cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Materialele sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene- DGECHO", se arată în comunicat.

Misiunea de transport aerian, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, a fost replanificată pentru duminica dimineaţa, ca urmare a unei probleme tehnice apărute la bordul aeronavei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri