Video A doua zi de Cod portocaliu în România. Ninsorile de primavară au blocat drumurile

Data actualizării: Data publicării:
valcea drumuri blocate
A doua zi de Cod portocaliu în România

Cea mai mare parte a țării va fi sub alerte de vreme rea până sâmbătă, în prag de Florii. La această oră, sunt valabile două coduri portocaliu și galben de ninsori și vânt intens. După 24 de ore de vreme extremă, problemele au apărut în toată țara. Copacii doborâți de vânt au avariat mașini, iar șoselele au fost blocate de stratul de zăpadă de câțiva centimetri.

14 drumuri județene sunt blocate în Iași din cauza zăpezii

ACTUALIZARE: Direcţia Judeţeană de Administrarea Drumurilor şi Podurilor (DJADP) din judeţul Iaşi a informat că din cauza vremii nefavorabile sunt impracticabile traficului rutier mai multe drumuri judeţene.

Conform informării, sunt blocaje pe DJ281 Lespezi - Sireţel-Sticlăria, DJ281C Blăgeşti-Coasta Măgurii, DJ208G Kogălniceni-Oboroceni-Movileni, DJDJ208 O Ciohorăni-Cozmeşti,
DJ208I Blăgeşti-Vânători, DJ282D Podu Iloaiei - Româneşti, DJ282D Podu Iloaiei - Mădârjac, DJ281B+281D Belceşti -Coarnele Caprei-Bulbucani, DJ207A Storneşti - Popeşti, DJ248 Iaşi - Rebricea, DJ248A Iaşi - Ţibăneşti, DJ248B Bogonos, DJ282 Iaşi - Gropniţa, DJ249D Prisăcani -Gropniţa.

Potrivit sursei citate, unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un tir şi se lucrează pentru repunerea în funcţiune. în acest moment fiind pe trasee 10 sărăriţe, trei autogredere şi două freze.

"Având în vedere condiţiile meteo extreme, cu ninsoare abundentă şi viscol dar şi faptul că mai multe vehicule neechipate corespunzător au derapat, intervenţia este îngreunată. Unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un tir şi se lucrează pentru repunerea în funcţiune. Mai multe sectoare de drum judeţean sunt blocate în acest moment şi se fac eforturi pentru a se interveni cu prioritate în zonele unde sunt semnalate maşini blocate. Evaluarea făcută arată că fenomenele meteo se vor intensifica, codul portocaliu urmând a fi prelungit până mâine. De aceea, facem apel la populaţie să limiteze deplasările între localităţi. Împreună cu organele abilitate, se evaluează necesitatea de a întrerupe temporar traficul pe sectoarele de drum critice pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină şi să remedieze situaţia", au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Reamintim că în cursul zilei de marţi, în urma avertizărilor de ninsori şi viscol, DJADP Iaşi a iniţiat şi semnat un contract subsecvent pentru prestarea de servicii de deszăpezire. Au fost contractate toate utilajele disponibile pentru a operaţionaliza drumurile judeţene.

Trafic blocat și în județul Brașov

Viscolul și zăpada au dat peste cap circulația în județul Brașov. Traficul a fost oprit, 3 ore, între localităţile Râşnov şi Predeal. Motivul: ninsoarea abundentă și viscolul care au dat bătăi de cap mai ales tir-urilor. Unii șoferi s-au cazat în zonă și au așteptat să treacă acest episod de iarnă. Pentru a fluidiza traficul, drumarii au intervenit cu 98 de utilaje și au răspândit peste 600 de tone de material antiderapant.

A nins puternic și în nordul țării. La Vatra Dornei, drumurile au fost acoperite de un strat consistent de zăpadă.

Și în județul Harghita, traficul a fost complet blocat pe drumul european 578. Vântul puternic a doborât 2 brazi, care au căzut pe șosea. Tot în județul Harghita, pe două drumuri naționale au fost impuse restricții de tonaj, din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.

Zăpada creează probleme în trafic în Botoșani 

Douăzeci de apeluri de la cetăţeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăţi în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau naţionale, din cauza zăpezii, s-au înregistrat în ultimele ore, la dispeceratul ISU - SAJ Botoşani, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor, toate cazurilor au fost direcţionate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Botoşani.

  • Pe DJ 282, pe raza localităţii Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răuseni, un echipaj de poliţie şi drumari de la SDN;
  • Pe DJ 294, pe raza localităţii Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane şi două autoturisme cu patru pasageri nu îşi puteau continua drumul. La caz au intervenit drumarii de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani;
  • Pe DJ 293, în localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite. Intervin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cordăreni, un echipaj de poliţie şi drumari;
  • Pe raza localităţilor Ştefăneşti Sat şi Ringhileşti, trei autoturisme au rămas blocate;
  • Pe DN 29, pe raza localităţii Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit, iar pe DN 24 C, în Ripiceni, trei microbuze au rămas blocate în zăpadă.

Totodată, un arbore a căzut pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoşani. Din cauza stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, autoritățile au decis restricționarea circulaţiei pe DN 29, municipiul Botoşani - Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12,00.

De asemenea, sunt închise circulaţiei temporar DJ 294 de la DN 29 până la Dângeni şi DJ 282 H Rediu - Răuseni. Trei echipaje din cadrul ISU Botoşani au efectuat misiuni de patrulare pe DN 29 A Dorohoi - Darabani, pe DN 29 Vlădeni - Huţani, pe DJ 298, DJ 293 G George Enescu - Dorohoi.

Potrivit furnizorului de energie electrică, localităţile Suliţa şi Drăcşani sunt afectate parţial, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor. Din informaţiile furnizate de SDN se circulă în condiţii de iarnă spre Iaşi prin Botoşani - Frumuşica - Târgu Frumos. Nu se circulă prin Prăjeni, unde sunt înzăpezite mai multe autovehicule.

Judeţul Botoşani se află sub incidenţa unei avertizări meteorologice tip cod portocaliu de ninsori abundente până miercuri, la ora 14,00.

Şapte drumuri judeţene din Neamţ sunt blocate din cauza zăpezii viscolite

Şapte drumuri judeţene din Neamţ sunt blocate din cauza zăpezii viscolite, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Nu se circulă pe DJ 207 Valea Ursului - Roman, DJ 208 G Ştefan cel Mare - Dragomireşti, DJ 155I Siliştea - Moldoveni, DJ 155G Bodeşti - Corni, DJ 157 Dochia - Climeşti - Făurei, DJ 158 Broşteni - Bahna şi DJ 156 A Roznov - Girov.

Pe celelalte sectoare de drum naţional şi judeţean din Neamţ se circulă în condiţii de iarnă. Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să circule cu prudenţă, având în vedere condiţiile meteorologice. 

S-a ridicat restricţia de circulaţie pe DN2, sectorul Suceava-Siret

ACTUALIZARE: Începând cu ora 9:30 s-a ridicat Restricţia de tonaj pe DN2, sectorul Suceava - Siret, a fost ridicată, începând cu ora 9,30, a informat Prefectura Suceava. „Începând cu ora 9:30 s-a ridicat restricţia de tonaj pe DN spre Siret autocamioanele vor fi puse în mişcare în coloană, câte 5 la intervale de 3 minute”, a transmis sursa citată.

Știrea inițială

Circulaţia pe sectorul de drum DN2 Suceava - Siret a fost restricţionată începând de miercuri, de la ora 6,00, km 442+211 - 482+230, pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii scăzute, a anunţat Prefectura Suceava, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, restricţia este valabilă până la ora 12:00. Pentru restabilirea în totalitate a circulaţiei, Secţia Drumuri Naţionale Suceava va interveni pe acest sector cu autospeciale dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant.

În contextul avertizării meteorologice în vigoare, cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă, în zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc s-a acţionat pe toate sectoarele de drum din administrare în vederea menţinerii fluenţei circulaţiei cu 22 de utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, fiind consumate 453 tone de sare şi 15 tone de nisip.

Pe drumurile naţionale din zona de munte a judeţului se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil umed pe DN17 sau acoperit cu zăpadă frământată 0-2 cm pe celelalte căi rutiere, neînregistrându-se la acest moment blocaje sau restricţii de circulaţie.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri